Jelle van Es
Jelle van Es Apps 24 maart 2021

Apple Arcade-game Fantasian wordt in twee delen uitgebracht

Eén van de grotere games die gepland staat voor de Apple Arcade is Fantasian. Op het moment van schrijven wordt de game nog in maart van dit jaar verwacht, wat zou betekenen dat hij aankomende vrijdag verschijnt.

Maar wanneer je helemaal los wilt gaan met Fantasian op de Apple Arcade, dan hebben we wel wat slecht nieuws. Volgens het Japanse magazine Famitsu wordt de game in twee delen uitgebracht.

Fantasian komt in twee delen

Het eerste gedeelte van de game komt dus als het goed is deze week uit. En dan zal de tweede helft van Fantasian later dit jaar komen. Overigens moet het eerste gedeelte van de game je al een tijd gaan zoet houden. Het zou tussen de 20 en 30 uur kosten om door dit gedeelte te komen. Of dat betekent dat het verhaal zo lang is of dat dat de tijd is die je nodig hebt om alles in het eerste gedeelte van deze game te zien, dat is niet helemaal duidelijk. Naast dit nieuws is er ook een video vrijgegeven, waarin de muziek van de game centraal staat.

De muziek van Fantasian wordt gemaakt door Nobuo Uematsu. Deze zou je kennen van zijn muzikale werk van de Final Fantasy-reeks. Dat hij werkt aan de nieuwe game op de Apple Arcade is niet zo gek, aangezien de game wordt gemaakt door Mistwalker. Aan het hoofd van deze studio staat Hironobu Sakaguchi. En dat is weer de man die de Final Fantasy-reeks heeft bedacht en er lang aan gewerkt. Onlangs kregen we de kans om deze ontwikkelaar te spreken. Wat hij daarbij over de game vertelde, lees je hier.

Nog even wachten

Officieel hebben we nog geen datum gekregen voor Fantasian, dus hopelijk laat Apple dat snel weten. Want dit kan wel eens zo’n titel gaan worden waarvoor je los wilt gaan op de Apple Arcade.

Reageer op artikel:
Apple Arcade-game Fantasian wordt in twee delen uitgebracht
Sluiten