Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Hardware 11 maart 2021

Apple AirPods 3: gaan de nieuwe true wireless-oortjes er zo uitzien?

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan gaan de Apple AirPods 3 er behoorlijk anders uitzien dan diens voorganger. Zo gaan de ‘steeltjes’ korter worden. Ook gaat het design van de oplaadcase op de schop, zo blijkt uit een gelekte persafbeelding. Apple reageert doorgaans niet op geruchten, dus dat is ook nu niet gebeurd.

Er komt steeds meer bewijs voor het bestaan van een nieuwe generatie AirPods. In dit geval gaat het om de AirPods 3. De kans bestaat dat Apple dit nieuwe setje oordoppen aankondigt tijdens een nog onbevestigd evenement dat op 23 maart aanstaande moet plaatsvinden.

AirPods 3 te zien op afbeelding

Nu claimt de site Gizmochina dat zij een afbeelding in handen hebben van de nieuwe generatie AirPods. De site claimt ook dat die afbeelding afkomstig is van leveranciers, maar welke wil de redactie niet melden. Verder is er de disclaimer dat het uiteindelijke design er net even anders uit kan zien.

AirPods 3
Mogelijke AirPods 3

Als we naar de AirPods op de afbeelding kijken en die vergelijken met de huidige versies, dan valt op dat de steeltjes van de oordoppen een stuk korter zijn. Daarnaast ziet de oplaadcase er nu iets anders uit. In beide gevallen lijken de AirPods 3 meer op de AirPods Pro-versie.

Functies van AirPods Pro

Gizmochina claimt bovendien dat er nieuwe siliconen oordoppen (het deel dat in je oor zit) aanwezig zijn, maar dat is moeilijk uit de afbeelding op te maken. Sterker nog: op de afbeelding zijn de AirPods zonder oordoppen te zien, dus mogelijk horen we daar pas echt meer over tijdens de onvermijdelijke presentatie.

De verwachting is verder dat Apple enkele AirPods Pro-functies naar de reguliere lijn brengt, maar onduidelijk is nog om welke functies het gaat. Waarschijnlijk hoeven de AirPods 3 niet te rekenen op de actieve geluidsonderdrukking, maar op dit moment is dat allemaal onbevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple AirPods 3: gaan de nieuwe true wireless-oortjes er zo uitzien?
Sluiten