Night
Night Nieuws 19 maart 2021

Apple’s advertentiecampagne ‘JUMP’ gaat viral op TikTok

Vaak zie je als grote bedrijven nieuwe media, zoals TikTok betreden, deze campagnes erg gemaakt aanvoelen, soms zelfs op een manier waarop je kinderen zou aanspreken. Toch zijn social media een broedplaats is voor nieuwe rages en trends en dat is niet bepaald kinderachtig te noemen. Een bedrijf dat dat goed begrepen heeft, is geen ander dan ons eigen Apple.

De nieuwe AirPods Pro advertentie-campagne van Apple, getiteld ‘JUMP’, bevat een aantal indrukwekkende staaltjes acrobatiek. Terwijl de hoofdrolspeler in de clip door de stad springt, rent en vliegt, luistert deze – uiteraard – naar zijn of haar AirPods Pro.

Maar Apple is nu een stapje verder gegaan. Het bedrijf heeft TikTok-gebruikers aangemoedigd om zelf mee te doen aan deze campagne. In een bericht op zijn officiële TikTok-account (dat tot nu toe inactief was), nodigde Apple iedereen uit:

AirPods Pro turn the world into a playground. Now it’s time to join in the fun. Just grab your rope, move to the music, and transform your rope into something playful.

 
Het bedrijf moedigde iedereen dus aan een video te maken met niets anders dan zichzelf, een springtouw en muziek in de hoofdrol. Dat was niet aan dovemansoren gericht, want de video’s stróómden TikTok binnen en JUMP werd in korte tijd dus een regelrechte hype. Wég met die Corona-kilootjes!

Op dit moment omvat de #AirPodsJUMP-campagne op de TikTok-pagina van Apple zelf, zes video’s. Elke video toont een TikTok-persoonlijkheid die met een springtouw in de weer is terwijl deze een setje AirPods Pro draagt. Als muzikale basis is telkens hetzelfde nummer als in de hoofdadvertentie te horen; Fallin’ Apart (Featuring Denzel Curry & Pell) van Young Franco.

JUMP campagne van Apple op TikTok
De 6 video’s van Apple’s JUMP campagne op TikTok (klik/tap voor groter).

#AirPodsJUMP

En net als de kleurpersoonlijkheidsquiz, die vorige week een hit op TikTok was, is nu de campagne van Apple viraal gegaan op het platform. Gebruikers over de hele wereld gaven gehoor aan Apple’s oproep en delen video’s met de #AirPodsJUMP hashtag, waarin ze helemaal los gaan met hun springtouw (en AirPods, natuurlijk).

@apple

@justmaiko can jump into different looks. What will your jump do? #AirPodsJUMP

♬ Fallin’ Apart (ft. Denzel Curry & Pell) – Young Franco

Waarom nu?

Het is opvallend dat Apple juist op dit moment reclame maakt voor de AirPods Pro, net nu er wederom zoveel geruchten de ronde doen over een mogelijke opvolger van deze oordopjes. Misschien geeft Apple de eerste generatie AirPods Pro gewoon een laatste zetje voordat hun opvolgers arriveren. Hoe het ook zij, wellicht komen we er al volgende maand achter, aangezien er volgens diverse personen ‘met insider info van Apple’ mogelijk een Apple-evenement in april zou plaatsvinden. Als je niet tot die tijd kunt wachten, kun je in de Reacties hieronder vast naar hartelust speculeren – of gewoon over de JUMP campagne van Apple discussiëren.

Reageer op artikel:
Apple’s advertentiecampagne ‘JUMP’ gaat viral op TikTok
Sluiten