Mark Hofman
Mark Hofman App Store 11 maart 2021

Adobe Photoshop maakt eindelijk optimaal gebruik van Apple Silicon

Wie een M1 Mac in bezit heeft weet inmiddels wel dat de programma’s van Adobe nog niet optimaal gebruik maken van Apple Silicon. Op Lightroom na draaien alle applicaties via Rosetta 2 op de nieuwe computers van Apple. Iets dat vandaag veranderd.

Photoshop is vanaf vandaag als native-app op de nieuwe M1 Macs van Apple te gebruiken en volgens Adobe werpt die keuze al direct zijn vruchten af.

Adobe Photoshop als native app op M1 Macs

In december vorig jaar lanceerde Adobe zijn eerste programma die native op de nieuwe M1 Macs van Apple kon draaien. De geoptimaliseerde app van Lightroom viel in de smaak en dat gold ook zeker voor de overige populaire applicaties die destijds in beta waren. Adobe Photoshop is nu uit die beta gehaald en is vandaag in zijn volledigheid verschenen.

Adobe Photoshop M1 Mac
Alle bewerkingen op een rij

Volgens Adobe zelf werpt dit direct zijn vruchten af en is het programma gemiddeld anderhalf keer sneller dan voorheen. In de blog post op de website van het bedrijf worden een aantal voorbeelden gegeven. Het openen van bestanden, toevoegen van filter en het maken van een selectie zijn taken die nu sneller te doen zijn.

Niet volledig geoptimaliseerd

Toch is de nieuwe versie van Adobe Photoshop nog niet optimaal. Er zijn namelijk een aantal functionaliteiten die op dit moment nog niet geoptimaliseerd zijn voor Apple Silicon. Zo worden presets nog niet goed gesynchroniseerd en is het ook lastig om andere gebruikers toestemming te geven om cloud-documenten te bewerken.

Adobe Photoshop M1 Mac
Alles in de cloud

Voor deze functionaliteiten komt de ondersteuning later dit jaar. Benieuwd wat wij van de nieuwe M1 MacBook Pro vinden? Lees dan hier onze review!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe Photoshop maakt eindelijk optimaal gebruik van Apple Silicon
Sluiten