Achterkant iPhone 12 Pro kan nu makkelijker gerepareerd worden

Het repareren van de iPhone 12 Pro kan een lastig klusje zijn. Vooral de achterkant is een groot probleem. Apple heeft nu de oplossing.

Vroeger was het vrij simpel om een iPhone te repareren. In de loop der jaren is dat een stuk lastiger geworden vanwege nieuwe onderdelen en het zo compact mogelijk maken van de telefoon. Om iets simpels als een achterkant te repareren, moest de hele telefoon vervangen worden. Nu is dat niet meer nodig, meldt iMore.

Een nieuwe manier van repareren voor de iPhone 12

Afgelopen maand hoorden we al dat Apple voor de iPhone 12 en de 12 mini een manier had gevonden om de achterkant van de telefoon te herstellen. Het onderdeel kan naadloos op het scherm en de camera worden gemonteerd, waardoor een gehele vervanging niet nodig is.

Nu is dat niet alleen meer het geval voor de iPhone 12 en 12 mini. Ook bij de 12 Pro en de 12 Pro Max is dit nu mogelijk. Waarbij het eerst nodig was om het gehele device te vervangen, is het nu mogelijk voor de reparateurs om alleen de achterkant te doen. Apple heeft deze informatie gedeeld in een interne memo.

Een nieuw omhulsel

Om dat mogelijk te maken heeft Apple nu een model waarin alle componenten zitten die bij de telefoon horen, behalve het scherm en de camera’s aan de achterkant. In dat nieuwe iPhone Rear System zitten dus ook de batterij, moederboord, het draadloos oplaadsysteem, de Taptic Engine en Face ID.

Het grote voordeel van de nieuwe manier van repareren, is dat je telefoon een stuk sneller klaar is. Natuurlijk is de makkelijkste oplossing om je telefoon niet te laten vallen. Ben je toch af en toe onhandig? Dan kun je natuurlijk altijd een goed hoesje of protector kopen.

Reageer op artikel:
Achterkant iPhone 12 Pro kan nu makkelijker gerepareerd worden
Sluiten