Jelle van Es
Jelle van Es App Store 2 maart 2021
Leestijd: 3 minuten

5 Apple Arcade-games om naar uit te kijken

Als we kijken naar het huidige aanbod van de Apple Arcade, dan zit daar best wel wat moois tussen. Toch willen we altijd vooruitkijken en zien wat voor nieuwe games er binnen de catalogus gaan vallen. Dit zijn daarbij vijf games die de moeite waard lijken te zijn.

Fantasian op de Apple Arcade

We beginnen dit overzicht met de game Fantasian, die al in 2019 met de onthulling van de Apple Arcade werd aangekondigd en dit jaar daadwerkelijk moet gaan verschijnen. Het is een Japanse RPG, die gemaakt wordt door Hironobu Sakaguchi en zijn team bij Mistwalker. Sakaguchi is de originele bedenker van de Final Fantasy-reeks en heeft veel games in de serie gemaakt. Hij wordt bijgestaan door componist Nobuo Uematsu, die ook aan vele soundtracks in de Final Fantasy-reeks heeft gemaakt.

Het unieke aan Fantasian op de Apple Arcade is dat de omgevingen in de game gemaakt zijn met echte dioramas. Er zijn er zo’n 150 gemaakt en in de game verwerkt, waardoor er een aparte visuele stijl ontstaat. Daarnaast wordt het en game die een uitgebreid verhaal moet vertellen. Binnenkort meer over deze game.

Cozy Grove

Cozy Grove is een game die me een beetje doet denken aan Animal Crossing: New Horizons. Net als in die game reis je af naar een eiland waar je gaat kamperen en uiteindelijk blijft hangen. Het verschil zit hem er alleen in dat dit een eiland is met spoken. Die zijn overigens niet eng, want je kunt er vrienden mee worden en ze helpen in verschillende quests. De visuele stijl van de game is daarnaast ook lekker vrolijk.

The Artful Escape

Ook The Artful Escape is een game die al een tijd in ontwikkeling is, maar dit jaar moet uitkomen. Het is een game die wordt uitgegeven door Annapurna Interactive en die hebben wel een neusje voor mooie en creatieve games. Die partij ken je van bijvoorbeeld Journey, The Outer Wilds en Sayanora Wild Hearts. Dit is een game waarbij muziek een belangrijke rol speelt terwijl je door allemaal waanzinnige landschappen rent. Tussendoor voer je gesprekken met diverse wezens en probeer je achter je eigen ik te komen. Een game die lekker vaag klinkt, maar daardoor eigenlijk perfect is om op de Apple Arcade te proberen.

HitchHiker

Wanneer je op zoek bent naar een game die draait om een mysterie, dan zit je bij HitchHiker aan het goede adres. In de game ben je een lifter die zijn geheugen kwijt is. Door ritten door een prachtig landschap te proberen te herinneren, kom je er achter wie je bent. En daarbij lijkt niet alles wat het lijkt. Een game die perfect is om te proberen op de Apple Arcade en te zien of het iets voor je is.

Ultimate Rivals: The Court

De laatste game in dit rijtje is er één die eigenlijk nog niet helemaal is aangekondigd, maar waarvan de ontwikkelaar wel heeft gezegd dat er aan gewerkt wordt. Ultimate Rivals: The Court is de basketball-variant op het reeds bestaande Ultimate Rivals: The Rink, die draait om arcade ijshockey. In de game kun je waarschijnlijk aan de slag gaan met verschillende Amerikaanse sporters uit diverse disciplines om een soort NBA Jam-achtige wedstrijden te spelen. Hopelijk krijg we daar snel de eerste beelden van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
5 Apple Arcade-games om naar uit te kijken
Sluiten