Mark Hofman
Mark Hofman App Store 4 februari 2021

YouTube-app binnenkort niet meer te gebruiken op oudere Apple TV-modellen

De YouTube app gaat binnenkort verdwijnen op oudere Apple TV-modellen, dat is het nieuws dat 9to5Mac via een lezer weet te melden. De ondersteuning voor de applicatie zal in maart dit jaar verdwijnen.

Wanneer je beschikt over een oudere Apple TV hoef je het overigens niet helemaal zonder YouTube te doen. Je kunt het platform altijd nog via AirPlay gebruiken.

YouTube stopt met ondersteuning voor oudere Apple TV’s

Door het artikel van 9to5Mac wordt duidelijk dat het gaat om alle modellen die op dit moment niet meer te koop zijn. Mensen met een Apple TV HD (vierde generatie) en Apple TV 4K (vijfde generatie) kunnen gewoon gebruik blijven maken van de applicatie.

Mensen met een derde generatie Apple TV (of ouder) in huis kunnen dus gewoon AirPlay gebruiken. Uiteraard is de app voor iPhone en iPad gewoon nog steeds beschikbaar. Liever de dienst gebruiken via een app op je Apple TV, dan is een upgrade zeker aan te raden.

Apple TV afstandbediening
Klik/tap voor groter.

Moet je wachten op een nieuwe?

De vraag is overigens of dit het juiste moment is om de stap naar de vijfde generatie Apple TV te maken. Het meest recente model stamt alweer uit 2017 en is in 2021 dus vier jaar oud. Er is een grote kans dat we dit jaar een nieuw model gaan krijgen, maar voor zover we weten is die verwachting er inmiddels twee jaar.

Daarbij is het overigens nog maar de vraag of Apple het waard vind om een nieuw model op de markt te brengen. Televisies worden steeds slimmer en kunnen over het algemeen hetzelfde doen als een Apple TV. Daarbij zijn er ook steeds meer (goedkope) opties te vinden die ervoor zorgen dat je content naar de televisie kunt streamen.

Wat denken jullie? Heeft Apple nog een nieuwe Apple TV in de pijplijn staan of zullen we het de komende jaren nog moeten doen met het model uit 2017? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op artikel:
YouTube-app binnenkort niet meer te gebruiken op oudere Apple TV-modellen
Sluiten