Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 1 februari 2021
Leestijd: 3 minuten

WhatsApp gesprekken overzetten naar Telegram? Zo doe je dat!

Dankzij de aangekondigde wijzigingen in de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp stappen gebruikers massaal over naar andere diensten. Niet alleen naar Signal, maar ook zeker naar Telegram. Die laatste maakt uitstekend gebruik van de situatie en komt met een gloednieuwe functionaliteit die uiterst interessant is voor nieuwe gebruikers.

In dit artikel vertellen we je niet alleen wat je allemaal (niet) kunt doen met de functionaliteit. We vertellen je ook hoe jij je gesprekken van WhatsApp naar Telegram kunt exporteren.

Telegram introduceert nieuwe functie

Vorige week werd al snel duidelijk dat de mogelijkheid om je WhatsApp-gesprekken mee te nemen naar Telegram er zou komen. De functionaliteit verscheen in de meest recente versie van de iOS-app, om vervolgens weer volledig te verdwijnen. Telegram haalde niet alleen de feature uit de app, maar zorgde er ook voor dat alle verwijzingen ernaar verdwenen. We zijn inmiddels een paar dagen verder en de functionalteit verschijnt nu alsnog. Vanaf vandaag zet je niet alleen je WhatsApp gesprekken, maar ook de chats van o.a. Line over naar Telegram.

Met de nieuwe feature speelt Telegram ontzettend goed in op de actualiteit. Sinds WhatsApp de nieuwe gebruiksvoorwaarden openbaar heeft gemaakt stappen mensen massaal over naar andere platformen. Op de website van Telegram is bijvoorbeeld te lezen dat het platform alleen in januari al 100 miljoen nieuwe gebruikers mocht verwelkomen. Een van de grootste problemen die mensen alleen hebben met zo’n overstap is het feit dat er talloze gesprekken gevoerd zijn op WhatsApp en de app misschien wel emotionele waarde heeft. Daarom is het ontzettend slim van Telegram om die nieuwe gebruikers deze herinneringen mee te laten nemen.

Ben jij overigens benieuwd of Telegram veiliger is dan WhatsApp? Lees dan hier het onderzoek dat we naar de applicatie deden!

Zo zet jij je WhatsApp gesprekken over

Wie WhatsApp achter zich wilt laten en Telegram gaat gebruiken kan dus zijn gesprekken meenemen. We leggen je graag uit hoe je dat kunt doen. Al moet je er wel rekening mee houden dat je niet alle gesprekken in één keer mee kunt nemen. We raden je daarom aan om te kijken naar welke gesprekken de meeste waarde hebben, aangezien je ze handmatig moet importeren.

Mensen die beschikken over een Android-smartphone doen het volgende:

 • Open WhatsApp
 • Open het gesprek dat je mee wilt nemen
 • Druk op de drie puntjes rechts bovenin
 • Selecteer de optie Meer
 • Kies vervolgens voor Chat Exporteren
 • Selecteer Media bijvoegen of Niet bijvoegen
 • Selecteer een bestemming voor de Chat
Exporteren op Android (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Beschik je over een iOS-apparaat? Dan doe je het volgende:

 • Open WhatsApp
 • Open het gesprek dat je mee wilt nemen
 • Klik op de naam van het gesprek om de Contactinformatie of Groepsinformatie te openen
 • Kies daar voor de optie Chat Exporteren
 • Kies Telegram als bestemming in het deelmenu
Exporteren op iOS (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het is goed om te weten dat je een gesprek ook direct naar een gesprek binnen Telegram kunt exporteren. Wil je de chat liever opslaan op je smartphone, kies dan voor de optie Bestanden. Het ZIP-bestand is vervolgens te importeren in de app.

Telegram is misschien niet je beste optie als je opzoek gaat naar een veiliger alternatief naar WhatsApp. Die titel gaat ongetwijfeld naar Signal. Weten hoe veilig die app is? Lees dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
WhatsApp gesprekken overzetten naar Telegram? Zo doe je dat!
Sluiten