Night
Night Apple Inc. 24 februari 2021

Tim Cook herdenkt overleden Steve Jobs op diens verjaardag

Apple CEO Tim Cook heeft getweet ter nagedachtenis aan medeoprichter van het bedrijf Steve Jobs. Vandaag zou Steve’s 66e verjaardag zijn geweest.

Cook zei dat de erfenis van zijn vriend en voormalige baas vandaag de dag nog steeds duidelijk zichtbaar is in Apple. Ook de meeste Apple fans zijn het er over eens dat Apple zonder Steve Jobs, nooit het bedrijf zou zijn geworden als het nu is.

We eren Steve op wat zijn 66e verjaardag zou zijn geweest. Vooral in een jaar waarin zoveel ons uit elkaar hield, bracht technologie ons op grenzeloze manieren samen. Dat is een bewijs van Steve’s leven en de erfenis die hij heeft nagelaten, die me elke dag blijven inspireren.

Cook heeft vaak gezegd dat hij zich Steve elke dag herinnert. Elk jaar stuurt hij namens Apple, ter ere van hem, een Twitter-bericht op de verjaardag van de medeoprichter van het bedrijf.

Vandaag zou de in 2011 aan alvleesklierkanker overleden Steve Jobs 66jaar oud geworden zijn. Reden voor Apple-baas Tim Cook om de mede-oprichter van Apple te herdenken via Twitter.

Elk jaar wordt Steve Jobs op deze manier herdacht. In de Tweets komt veelal een quote van Steve voor. In 2020 was het citaat echter van dichteres en burgerrechtenactiviste Maya Angelou:

Een grote ziel sterft nooit. Het brengt ons steeds weer bij elkaar.
Maya Angelou.

Je bent altijd bij ons Steve, je nagedachtenis verbindt en inspireert ons elke dag,

Citaat uit Tim Cook’s tweet uit 2019, met één van de meeste bekende uitspraken van Jobs:

Het meest waardevolle voor ons allemaal, is tijd.

 

Tijd…

Sinds Jobs in oktober 2011 overleed, heeft Cook regelmatig gesproken over zijn nalatenschap. Vorig jaar hield Cook de openings-toespraak op Stanford University en vertelde hij over toen hij voor het eerst hoorde dat Jobs ziek was:

Dat brengt me bij mijn laatste advies. Veertien jaar geleden stond Steve op dit podium en zei tegen je voorgangers: “Je tijd is beperkt, dus verspil hem niet door het leven van iemand anders te leiden.” Mijn toevoeging: je mentoren bereiden je misschien voorvoor op de toekomst, maar ze kunnen je niet klaar voor maken.

Toen Steve ziek werd, had ik het altijd in m’n kop dat hij beter zou worden. Ik dacht niet alleen dat hij zou volhouden, ik was er tot in mijn kern van overtuigd dat hij Apple nog steeds zou leiden, lang nadat ik zelf weg was.

‘Remembering Steve’

Apple host ook nog steeds de website “Remembering Steve”, waar mensen hun herinneringen aan Jobs kunnen delen. Meer dan een miljoen mensen van over de hele wereld hebben hun herinneringen, gedachten en gevoelens over Steve op de site gedeeld. Een ding wat ze allemaal – van persoonlijke vrienden en collega’s tot bezitters van Apple-producten – gemeen hebben, is dat ze zijn geraakt door Jobs’ passie en creativiteit.

➔ Meer over Steve Jobs: Apple-oprichter Steve Jobs had altijd gelijk (of toch niet?)

Reageer op artikel:
Tim Cook herdenkt overleden Steve Jobs op diens verjaardag
Sluiten