Tesla’s volgende auto is van het slot te halen met je iPhone

Door: Mark Hofman - 13 reacties
Tesla Apple Music CarPlay
(Afbeelding: Wheelsage / SupercarsPlanet)

Tesla’s eerstvolgende auto beschikt over ultra-wideband ondersteuning, dat komt naar buiten dankzij FCC-documenten die door The Verge naar buiten zijn gebracht. Door deze ondersteuning wordt het mogelijk om je Tesla in de toekomst van het slot te halen met je iPhone.

Tijdens WWDC20 kondigde Apple de nieuwe functie CarKey aan. Hiermee wordt het mogelijk om je iPhone ook als autosleutel te gebruiken. Niet alleen voor de modellen die destijds zijn aangekondigd, maar dus ook voor de nieuwe Tesla.

iPhone als autosleutel voor je Tesla

Op 9 september meldde Tesla zes nieuwe producten/functionaliteiten aan bij de FCC. Het gaat om twee sleutelhangers, een beveiligingscontroller en een aantal “endpoints” die in het frame van de auto kunnen worden verwerkt. The Verge maakt duidelijk dat drie van deze zes nieuwe producten gebruik maken van ultra-wide band. Dankzij die ontwikkelingen kunnen de nieuwe producten de nieuwe autosleutel-technologie die Apple en Samsung ontwikkelen gebruiken.

Klinkt als slechts een verwachting, maar de technologie staat uitgebreid beschreven in de FCC documenten. Daaruit blijkt dat Tesla wel degelijk van plan is om de technologie te gebruiken voor smartphones die beschikken over Ultra-Wideband. Zo kun je met je smartphone niet alleen snel en makkelijk checken waar je auto precies staat, maar is deze ook van het slot te halen.

Benieuwd naar het verhaal van The Verge of de documenten inzien? Klik dan op deze link!

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  gertvandam

  Kan al twee jaar!!!!

 • Profielfoto
  Ketaru

  Nooit anders geweten bij de model 3 hoor, moest je wel de Tesla app geïnstalleerd hebben.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zo kun je met je smartphone niet alleen snel en makkelijk checken waar je auto precies staat, maar is deze ook van het slot te halen.

  Yep. Dat kan inderdaad al gewoon met volgens mij elke huidige Tesla(?)

  https://www.tesla.com/support/tesla-app

 • Profielfoto
  Arjan110

  Oud nieuws. Doe ik al 2 jaar.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Knap stukje tekst. Ik elke titel en alinea staat dat je met je iPhone als autosleutel je Tesla van het slot kunt halen ?

 • Profielfoto
  Chuck

  Dat is de terreur van het moderne SEO schrijven.

  Een geparkeerde Tesla kun je zelfs naar je toe laten komen rijden met je Mobiel. ‘Smart Summon’. Alleen gaat dat niet altijd goed,..

   

 • Profielfoto
  Yosemite

  De titel van het artikel klopt niet. Het gaat er om dat Tesla (net als BMW) gebruik gaat maken van Ultra Wideband-technologie en deze hardware wil gaan inbouwen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Zo kun je met je smartphone niet alleen snel en makkelijk checken waar je auto precies staat…

  Het bereik is beperkt tot enkele tientallen meters. Ben je binnen dat bereik, dan weet je meestal zelf je auto ook wel te vinden.

  (Behalve als je op vakantie in Amerika bent, en op een grote parkeerplaats 36 dezelfde auto’s hebt staan, en je echt niet keer weet welke van jou is. .;) ).

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Effe opnieuw… (wanneer krijgen we correctie op onze reacties?).

  Het bereik is beperkt tot enkele tientallen meters. Ben je binnen dat bereik, dan weet je meestal zelf je auto ook wel te vinden.

  (Behalve als je op vakantie in Amerika bent, en op een grote parkeerplaats 36 dezelfde auto’s hebt staan, en je echt niet meer weet welke van jou is. .  ).

  In dat laatste geval helpt die goede oude afstandsbediening ook nog steeds prima.

 • Profielfoto
  Ivo-tje

  Serieus? Onder welke steen leven jullie?

  Dit is al jaren normaal!

 • Profielfoto
  gertvandam

  @KarelWillem. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld bent kun je bij de Model 3: verlichting laten knipperen, claxon bedienen, ramen openen en sluiten, deuren openen, beide kofferbakken openen, de temperatuur instellen, een bestemming delen, etc. etc.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, dat weet ik.

  Het artikel gaat echter over het gebruik van de ultra-wide band. En dat heeft helemaal niets te maken met het op grote afstand kunnen bedienen van auto-gerelateerde zaken. De ultra-wide band is bedoeld voor korte afstand gebruik (tot enkele tientallen meters).

 • Profielfoto
  Pjotr

  Wel fijn dat we nu hetzelfde kunnen, maar dan met Ultra wide band. Joepie !!

  ?