Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 4 februari 2021
Leestijd: 2 minuten

Ted Lasso maakt kans op Writers Guild Awards en Golden Globes

Het award-seizoen gaat weer van start in de Verenigde Staten. Een van de titels die kans maakt is Apple TV+ Original Ted Lasso.

Ted Lasso is een van de grote verrassingen van het afgelopen jaar op het gebied van series en films. De Apple TV+ Original wist de harten te veroveren van veel kijkers door de positieve en optimistische houding van american football-coach. Hij vertrekt naar Engeland om daar leiding te geven aan een normaal voetbalteam. Hij werd oorspronkelijk gehaald door de eigenaresse van de club om wraak te nemen op haar ex, die fan van het team is. Door zijn houding weet hij iedereen (inclusief haar) in te pakken.

Ted Lasso is een succes

De serie lijkt juist in deze moeilijke tijden te zorgen voor een glimlach op het gezicht van verschillende mensen. Dat komt mede door het goede script en de acteurs die de personages echt geloofwaardig laten overkomen. Dat zien ook de critici die prijzen uitdelen. De serie is voor zowel de Writers Guild Awards als Golden Globes genomineerd.

Voor de Writers Guild Awards is de serie genomineerd voor Best Comedy Series en Best New Series. Daarmee is het de enige serie die in beide categorieën is genomineerd. Voor de pilot-aflevering heeft de serie een nominatie in de wacht gesleept voor de Best Episodic Comedy.

Ook nominaties voor de Golden Globes

Maar dat zijn niet de enige prijzen waarop Ted Lasso kans maakt. Het is ook genomineerd voor twee Golden Globes in belangrijke categorieën. Zo maakt het kans op Best Television Series – Musical or Comedy en is bedenker en hoofdrolspeler Jason Sudeikis genomineerd voor Best Performance By an Actor In a Television Series – Musical or Comedy.

Een misschien wat onbekendere Apple TV+ Original maakt ook kans op een Golden Globe. De animatieserie Wolfwalkers is genomineerd voor Best Motion Picture – Animated.

Of Apple TV+ in de prijzen valt weten we voor het eerst pas op 28 februari. Dan is de uitreiking van de Golden Globes. Op de Writers Guild Awards moeten we nog even wachten. Die staan gepland voor 21 maart. Eerder sleepte Ted Lasso ook al drie nominaties binnen voor de Critics Choice Awards.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ted Lasso maakt kans op Writers Guild Awards en Golden Globes
Sluiten