Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 8 februari 2021
Leestijd: 2 minuten

Je kunt Spotify instellen als standaard muziekdienst in iOS 14.5 beta

Gebruik je wel eens Siri om een nummer af te spelen? Dan merk je dat het alleen kan met Apple Music. In de betaversie van iOS 14.5 kan het nu ook met Spotify.

Spotify is de populairste muziekstreamingdienst van de wereld. De app is handig, overzichtelijk en bezit naast een grote muziekbibliotheek ook een flink aantal podcasts. Veel gebruikers van een iPhone vinden het dan ook niet de moeite om over te stappen naar Apple Music.

Spotify via Siri

Spotify klaagt al een tijdje dat het op iOS niet hetzelfde wordt behandeld als Apple Music. De streamingdienst vindt dat Apple haar eigen dienst voortrekt. Een van de functies waarbij dat het geval lijkt, is het afspelen van muziek in Siri. Het is onmogelijk om via de spraakgestuurde assistent nummers af te spelen met Spotify. Daar lijkt binnenkort een einde aan te komen, want in de nieuwe betaversie van iOS 14.5 is het nu wel mogelijk om Siri te vragen om iets van Spotify af te spelen.

Spotify ios 14.5
Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende diensten.

Ook andere streamingdiensten

De nieuwe functie is aan het licht gekomen door een aantal Reddit-gebruikers. Zij melden op het medium dat Siri nu wel nummers afspeelt via Spotify. “Ik vroeg Siri om een liedje af te spelen en het startte Spotify zonder vragen. Ik heb geen Apple Music op mijn telefoon,” zegt een gebruiker. Andere leden bevestigen dit bericht. Overigens geldt dit niet alleen voor Spotify, ook gebruikers van YouTube Music, Deezer en verschillende podcastdiensten melden hetzelfde.

Siri vraagt in de nieuwe versie welke streamingdienst standaard is voor de gebruiker. Daarna wordt deze elke keer gebruikt.

Toch lijkt de functie in de nieuwe betaversie van iOS 14.5 wel wat buggy, aangezien niet elke gebruiker het voor elkaar krijgt om Spotify via Siri af te spelen. Hopelijk zullen we de functie snel zien in de definitieve versie van het besturingssysteem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Je kunt Spotify instellen als standaard muziekdienst in iOS 14.5 beta
Sluiten