Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 4 februari 2021

Speel met je PS5-controller op de Apple Arcade met iOS 14.5

Onlangs verscheen de beta van iOS 14.5, waardoor er heel wat meer informatie naar buiten werd gebracht. Dat hadden we eigenlijk al in dit bericht samengevat. En ja, daar hadden we ook genoemd dat je straks met de nieuwe generatie controllers los kan gaan, maar toch wilde ik nog even wat extra aandacht vestigen op dit element.

Want het is goed nieuws dat je straks ook je PS5- en Xbox Series X-controller kan gaan koppelen aan je iPhone en iPad op iOS 14.5. En hopelijk komt daarbij in de toekomst meer mogelijkheden bij.

PS5-controller met iOS 14.5

De toevoeging van de PS5-controller op iOS 14.5 vind ik voornamelijk interessant. Zeker in combinatie met de mogelijkheid om de PS5 via Remote Play te koppelen aan je iPad. Wanneer dan iemand anders de televisie gebruikt, dan kun je via deze optie je game streamen naar je iPad. Dat is iets dat eigenlijk vanaf de lancering van de spelcomputer al mogelijk was. Toch mis je op dit moment wel één ding: je bestuurt je games met de PlayStation 4-controller. Hoewel deze controller nog altijd top is, mis je wel bepaalde functies. Met name een game als Astro’s Playroom die voornamelijk draait om de functionaliteiten van deze controller is niet te spelen en dat is natuurlijk jammer.

PlayStation 5
De DualSense controller voor de PlayStation 5

Maar of de PS5-controller ook op dezelfde manier gaat werken wanneer je hem op de iPad koppelt, dat is nog even afwachten. Momenteel kun je bij Remote Play op de iPad geen gebruik maken van de Home-knop en het Touchpad. Voor die functies moet je op de iPad zelf het touchscreen gebruiken. Hopelijk kan dat wel met de DualSense controller.

Ook voor tvOS

Naast de mogelijkheid om een PS5-controller te gebruiken voor je iPad en iPhone met iOS 14.5, moet het met de nieuwe update ook mogelijk gaan worden om de controller te gebruiken met tvOS, zodat je ook op de Apple TV los kan gaan met je controller.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speel met je PS5-controller op de Apple Arcade met iOS 14.5
Sluiten