iPhone 12 Pro Max vs Samsung Galaxy S21 Ultra: welke topsmartphone is beter?

Door: Mark Hofman - 27 reacties
Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op donderdag 14 januari werd de gloednieuwe Samsung Galaxy S21 Ultra aangekondigd. De smartphone, met een prijskaartje van €1249, is het meest geavanceerde toestel dat het bedrijf op dit moment op de markt brengt. Het enige model waar je dit vlaggenschip mee kunt vergelijken is de iPhone 12 Pro Max van €1262. Dus dat is dan ook precies wat we doen!

We hebben beide smartphones afgelopen tijd uitvoerig getest en zetten ze tegenover elkaar. Dat doen we in vijf verschillende categorieën waarin de toestellen een punt kunnen verdienen. Aan het einde van de rit tellen we alle verdiende punten op en zien we dus welke van de twee toestellen nu precies het beste is.

De iPhone 12 Pro Max versus de Samsung Galaxy S21 Ultra

Het is best interessant om de Samsung Galaxy S21 Ultra tegenover de iPhone 12 Pro Max te zetten. Beide smartphones staan zonder twijfel aan de top van de markt en staan toch wel symbool voor hoever de markt anno 2021 is. Zoals gezegd vergelijken we de toestellen in vijf verschillende categorieën:

 • Ontwerp
 • Beeldscherm
 • Specificaties / Prestaties
 • Camerasysteem
 • Batterij

Zoals je ziet branden we onze vingers niet aan de categorie Software, omdat het een vrij gevoelig onderwerp is. Mensen die gek zijn van iOS kan je moeilijk overtuigen van de voordelen van Android en visa versa. Daarbij is dit een dusdanig gecompliceerd onderwerp dat we daar een aparate vergelijking van kunnen maken. Mocht deze wens er zijn, laat het dan ook zeker even weten in de reacties!

Ronde #1: het ontwerp

Met een gewicht van 228 gram kunnen we wel stellen dat de iPhone 12 Pro Max een zwaar toestel is. Iets dat door het vierkante ontwerp overigens nog eens extra op lijkt te vallen. Het ontwerp waar Apple voor gekozen heeft zorgt er namelijk voor dat de iPhone 12 Pro Max overkomt als een log toestel en niet heel erg lekker in de hand ligt. Ondanks het feit dat de schermranden nog steeds vrij dik zijn en de notch nog net zo groot is als in 2017, ziet de smartphone er wel strak uit. Dat heeft voornamelijk te maken met de matte afwerking en het camerasysteem. Die wint nog steeds geen schoonheidsprijs, maar is in vergelijking met de S21 Ultra wel heel erg compact.

iPhone 12 Pro Max
De Pro Max (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Galaxy S21 Ultra is met een gewicht van 227 gram praktisch gezien net zo zwaar als de iPhone 12 Pro Max. Al merk je daar in het dagelijkse gebruik niet heel veel van. Het toestel is voorzien van een iets langwerpiger ontwerp, waardoor hij een stuk beter in de hand ligt. De schermranden zijn daarnaast ontzettend dun, de hole-punch notch blijft fijn en de matzwarte kleur ziet er ongelofelijk strak uit. Dat moet overigens ook wel, want het camerasysteem aan de achterkant is alles behalve een strakke afwerking te noemen. Ondanks dat dit zeker een vooruitgang is ten opzichte van vorig jaar, is deze echt nog veel en veel te groot.

Samsung Galaxy S21 ultra
Phantom Black in volle glorie! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Gezien het uiterlijk van een smartphone gebaseerd is op smaak, bekijken we deze ronde simpelweg welke smartphone het lekkerst in de hand ligt. Wat dat betreft kunnen we niet heel veel anders dan de eerste punt aan de Samsung Galaxy S21 Ultra te geven.

Winnaar: Galaxy S21 Ultra

Ronde #2: het beeldscherm

Wie opzoek is naar een goed beeldscherm kan eigenlijk wel bij beide smartphones terecht. De iPhone 12 Pro Max beschikt bijvoorbeeld over een 6.7-inch Super Retina XDR OLED-beeldscherm met een resolutie van 1284 x 2774 pixels. In combinatie met een maximale helderheid van 1200 nits en HDR 10-ondersteuning zorgt dit voor een uiterst fijne gebruikservaring. Het grote nadeel is dan wel dat Apple nog steeds een verversingssnelheid van 60Hz hanteert, wat voor een smartphone in deze prijsklasse eigenlijk belachelijk is.

iPhone 12 Pro Max
Imposant beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Met een 6.8-inch Dynamic AMOLED 2X beeldscherm weet de Samsung Galaxy S21 Ultra meer te bieden dan de iPhone 12 Pro Max. Dat heeft voornamelijk te maken met de WQHD+ resolutie van 1440 x 3200 pixels, de HDR 10+ ondersteuning en de maximale helderheid van 1500 nits. Waar Apple heeft gekozen voor een verversingssnelheid van 60Hz, is de S21 Ultra voorzien van een variabele verversingssnelheid. Dat houdt in dat deze varieert tussen de 10Hz en 120Hz wat voor een uiterst prettige gebruikservaring zorgt.

Samsung Galaxy S21 ultra
Het 6.8-inch beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Er is een reden dat Samsung de beeldschermen van de iPhone 12-serie levert: het exceleert simpelweg op dit gebied. Al is het wel duidelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf het beste voor zijn eigen producten bewaart. De Galaxy S21 Ultra weet ook deze ronde te winnen!

Winnaar: Galaxy S21 Ultra

Ronde #3: het camerasysteem

De iPhone 12 Pro Max is qua camerasysteem zonder twijfel de beste smartphone van de gehele markt. Deze bestaat uit een 12-megapixel groothoeklens, 12-megapixel telefotolens en een 12-megapixel ultra-groothoeklens. Dat megapixels anno 2021 niets meer zeggen is inmiddels lang en breedt duidelijk. Op papier legt het systeem het al snel af tegen Android-concurrenten, maar in de praktijk blijft het systeem in iedere situatie overeind. De kleuren in foto’s zijn natuurlijk, foto’s zijn ontzettend helder en voorzien van genoeg diepte. Daarbij doet de iPhone 12 Pro Max ook iets met de grijswaarden, waardoor foto’s nog realistischer in beeld worden gebracht. Ik noem dit dan ook graag een no-nonsense camera. Zie je iets moois? Je pakt je iPhone erbij, schiet een plaatje en het resultaat is goed. Het maakt in deze niet uit of het buiten sneeuwt, het donker is of dat de zon schijnt: het resultaat mag er zeker zijn. Dankzij de vele functionaliteiten, zoals Apple ProRAW, hou je zelfs als gebruiker ook de controle in handen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s achteraf tot in de detail te bewerken. Geen systemmatische gekke oplossingen of nabewerkingen waar je mee te maken hebt, dus!

Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max
Samsung doet iets met de kleuren (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Samsung Galaxy S21 Ultra is zonder twijfel een camerasysteem dat het op papier makkelijk wint van de iPhone 12 Pro Max. Het systeem bestaat uit zes verschillende onderdelen:

 • 108-megapixel groothoeklens
 • 12-megapixel ultra-groothoeklens
 • 10-megapixel telefotolens
 • 10-megapixel periscooplens
 • Lasersensor
 • LED-flitser

Begrijp me niet verkeerd: je kunt uitstekende foto’s schieten met dit camerasysteem. Alleen legt Samsung de focus op zaken die, naar mijn idee, te verwaarlozen zijn. Zo hoef je zelf na afloop bijvoorbeeld geen foto meer te bewerken, omdat het camerasysteem dat eigenlijk automatisch al doet. Kleuren worden vrij aggresief opgepompt wat in onderstaande voorbeelden best wel goed tot z’n recht komt. Maar dan hebben we het over een koude dinsdagmiddag in januari. Wanneer de zon schijnt of de belichting niet helemaal top is komen de kleuren al heel snel onrealistisch over. Daarbij weet de 108-megapixel ontzettend goede kwaliteit foto’s af te leveren, maar heeft het systeem best wel wat moeite met diepte. Zoals je in bovenstaande en onderstaande voorbeelden kunt zien doet de iPhone 12 Pro Max dit vele malen beter. Ook is het goed om te weten dat het mogelijk is om tot 100 keer te kunnen zoomen met de S21 Ultra, maar daarmee schiet je nauwelijks bruikbare beelden.

Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max
Meer diepte en meer details voor de iPhone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Samsung weet op veel vlakken de concurrentie voor te blijven, maar op het gebied van de camera blijft het bedrijf verliezen van Apple. De iPhone 12 Pro Max schiet nu eenmaal realistischere en mooie plaatjes en filmt dankzij HDR10-ondersteuning optimaal. Meer details, betere kleurnauwkeurigheid en strakkere foto’s. Deze ronde is voor Apple!

Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max
Selfiecamera van de iPhone scoort beter (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Winnaar: iPhone 12 Pro Max

Ronde #4: de batterij

De iPhone 12 Pro Max weet, dankzij de A14 Bionic Chip van Apple, veel beter te presteren dan de specificaties op papier voordoen. Een goed voorbeeld daarvan is het feit dat de 3687mAh batterij ontzettend klein is voor een smartphone van dit formaat in combinatie met het imposante beeldscherm. Toch krijgt Apple het voor elkaar om gebruikers minimaal anderhalve dag met een volle accu te laten doen. Wat dat betreft zit je meer dan gebakken, want de telefoon is wat dat betreft goed voor een daadwerkelijke schermtijd tussen de vijf en zes uur.

Wanneer je beschikt over Apple’s 20W adapter is het mogelijk om de smartphone binnen 30 minuten op te laden tot 50%. Er gaat vervolgens nog wel een uur overheen om het toestel tot 100% op te laden. In anderhalf uur is de smartphone dus helemaal vol.

iPhone 12 Pro Max
Ligt onhandig in de hand (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Ondanks de 5000mAh batterij weet de Samsung Galaxy S21 Ultra qua daadwerkelijk schermtijd minder goed te presteren dan de iPhone 12 Pro Max. Zo gaat het toestel gemiddeld andherlave dag mee en bereik je uiteindelijk zo’n 4 uur aan daadwerkelijke schermtijd. Niet heel erg gek, want zowel de verversingssnelheid als de beeldkwaliteit liggen hoger. Opladen kan met een vermogen van 25W, waardoor het toestel binnen uur volledig is opgeladen.

Samsung Galaxy S21 ultra
Last van Trypofobie? (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De hoogstaande beeldkwaliteit van de Samsung Galaxy S21 Ultra zorgt voor een hele prettige ervaring, maar zorgt er wel voor dat de smartphone sneller leeg is. Vier uur aan daadwerkelijke schermtijd is niet heel weinig, maar valt toch in het niets in vergelijking met de zes uur die je met de iPhone 12 Pro Max kunt halen. Wederom een punt voor de smartphone van Apple, dus.

Winnaar: iPhone 12 Pro Max

Ronde #5: de specificaties

De iPhone 12 Pro Max beschikt over de nieuwe Apple A14 Bionic chip: zonder twijfel een van de krachtigste en zuinigste processors van de hele markt. De processor is dusdanig slim dat de iPhone met veel minder werkgeheugen en een kleinere batterij meer voor elkaar weet te krijgen dan de concurrentie. Het spelen van zware games of het bewerken en exporteren van video’s: het is makkelijk te doen met de smartphone. Tel daar de 128GB aan opslagcapaciteit bij op en je weet hoe krachtig dit toestel is.

iPhone 12 Pro Max
Het camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Aan de andere kant is de Galaxy S21 Ultra ook echt een bakbeest te noemen. De Exynos 2100 processor is misschien minder krachtig, maar dat weet de 12GB werkgeheugen uitstekend te compenseren. Is dat niet genoeg, dan is het zelfs mogelijk om hier 16GB werkgeheugen van te maken. De Galaxy S21 Ultra is, net als de iPhone 12 Pro Max, tegen de zwaarste taken opgewassen. Vervolgens beschik je over 128GB aan opslagcapaciteit wat, zeker met clouddiensten, meer dan voldoende is.

Samsung Galaxy S21 ultra
Camerasysteem S21 Ultra (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Op het gebeid van de specificaties is het een spannende strijd. Ik ben van mening dat de A14 Bionic Chip van Apple krachtiger is dan de Exynos 2100 processor. Toch haalt Samsung alles uit de kast om de iets zwakkere chip goed bij te kunnen staan. Ik denk dat het verschil echt heel klein is, maar als ik het totaalpakket zo zie dan weet de Galaxy S21 Ultra deze strijd nipt te winnen. Met dank aan de 12GB RAM en de mogelijkheid tot 16GB RAM.

Winnaar: Galaxy S21 Ultra

Galaxy S21 Ultra vs iPhone 12 Pro Max: de winnaar

Er is geen twijfel over mogelijk: de Samsung Galaxy S21 Ultra en de iPhone 12 Pro Max lijk ontzettend veel op elkaar. Beide toestellen laten zien wat er, in de huidige vormfactor, allemaal mogelijk is op smartphonegebied. Consumenten die meer dan €1200 willen besteden aan een smartphone zitten bij beide toestellen goed. Maar wat als je opzoek bent naar het beste van het beste?

Als we naar de test kijken wordt duidelijk dat de Samsung Galaxy S21 Ultra dan de juiste keuze is. Van de vijf punten die er vandaag te verdienen waren heeft de smartphone drie punten binnen weten te halen. Iets dat vooral te danken is aan het beeldscherm, de specificaties en het ontwerp. Heb jij meer behoefte aan een smartphone met het beste camerasysteem en accuduur, dan is de iPhone 12 Pro Max zonder twijfel de beste keuze voor jou!

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  AT024

  laat ik even duidelijk zijn. De iPhone 12 is veel beter en steviger gebouwd. Zowel intern als extern. Ontwerp van de iPhone vind ik ook mooier dan de galaxy.

 • Profielfoto
  stopa

  Tja en dan zijn er nog zeer veel andere tests mogelijk. En wat is dan de beste smartphone

 • Profielfoto
  Mr.R

  Ik snap de keuzes niet van dit soort reviews op een Apple nieuws website. Ik bedoel who cares wbt Samsung als de meeste apple gebruikers die hards zijn. Kennelijk kennen de schrijvers hun plubliek niet en de pole van een paar weken terug heeft ook niet echt geholpen.

 • Profielfoto
  Night

  Jawel hoor. En als je het antwoord goed had gelezen, wist je dat er veel samenwerking is met Want.nl
  Ik vermoed dan ook dat dit artikel op beide sites geplaatst is.

  Maar om terug te komen op de keuze tussen de iPhone 12 of de Samsung… wat dacht je van de keuze iOS of Android?

 • Profielfoto
  Frans

  ? Stond dit onderwerp niet bijna onderaan op dit lijstje?

  https://www.onemorething.nl/2021/01/weekend-poll-welk-nieuws-spreekt-jou-het-meest-aan/

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  AT024 op 2 februari 2021 19:27
  laat ik even duidelijk zijn. De iPhone 12 is veel beter en steviger gebouwd. Zowel intern als extern…

  Waar baseer je dat op? Ik geloof niet dat de verschillende testen dat onderschrijven namelijk.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Op vele sites, youtube kanalen en andersoortige media wordt de S21 als een verassend toestel neergezet dat het op sommige vlakken beduidend beter doet dan de iPhone 12 en op andere fronten zijn gelijke kent …

  … hoe dan ook, ik snap niet wat het probleem is om eens te laten zien wat er bij de concurrent speelt. Zijn we inmiddels daadwerkelijk vervallen tot een volstrekt gepolariseerde samenleving alwaar niet alleen politiek niet meer gekeken wordt “naar de buren”, maar ook bezien vanuit het digitale domein wil men niets te maken hebben of geinformeerd worden over “de buren”.

  Ja, het is een Apple (Mac en iOS) fan-site, maar dat wil toch niet zeggen dat men over niets anders mag berichten? Beetje vervelend om elke keer weer zo’n lading kritiek te moeten lezen over iets waarvan ik werkelijk denk: zinloos.

  De site is een Apple site en dat blijft, maar het blikveld wat verruimen maakt je toch niet direct een afvallige ?

  Echt, rare tijden leven we in …

   

   

 • Profielfoto
  AT024

  Met valtest wint de iPhone makkelijk van de galaxy. Ik vind hem persoonlijk ook mooier dan de galaxy. Daarnaast moeten we iOS niet vergeten want ik vergelijk Android met Windows die je met een touchepad van je laptop bedient. Gaan vensters en progs open die je niet open wilt hebben… ook intuïtief en vloeiend als iOS. Ik vergeet privacy..

 • Profielfoto
  AT024

  * ook niet zo intuïtief als iOS

 • Profielfoto
  hansz

  Dat Samsung op nummer 3 staat met zijn toestellen als het gaat om agressief afsluiten van apps die op de achtergrond draaien, om een beetje extra batterijbesparing, wordt hier nergens gemeld. Voor mij al een rede om zelfs het review niet eens te lezen. Mijn laatste Samsung was een S8+, toen was ik ook helemaal klaar met Samsung en de verplichtte Bixby knop. Alles bij elkaar, Bixby en steeds maar weer een hoop verplichte meuk op hun toestellen en het agressief afsluiten van achtergrond apps deed mij besluiten om Samsung in zijn geheel uit mijn huis te verbannen. Zelfs de blikken magnetron van dat merk heb ik bij het huisvuil gezet. Vandaar mijn desinteresse in Samsung meuk.

 • Profielfoto
  Frans

  De hele review doorlezend vind ik de conclusie eigenlijk best bizar. Het uitroepen van de Samsung tot ‘winnaar’ is eigenlijk terug te leiden naar deze passage

  Op het gebeid van de specificaties is het een spannende strijd. Ik ben van mening dat de A14 Bionic Chip van Apple krachtiger is dan de Exynos 2100 processor. Toch haalt Samsung alles uit de kast om de iets zwakkere chip goed bij te kunnen staan. Ik denk dat het verschil echt heel klein is, maar als ik het totaalpakket zo zie dan weet de Galaxy S21 Ultra deze strijd nipt te winnen. Met dank aan de 12GB RAM en de mogelijkheid tot 16GB RAM.

  Dus Samsung wint omdat het meer RAM nodig heeft om een zwakkere chip goed te laten presteren? ?

  Maar daarvoor werd geschreven

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Frans op 3 februari 2021 08:34
  De hele review doorlezend vind ik de conclusie eigenlijk best bizar. Het uitroepen van de Samsung tot ‘winnaar’ is eigenlijk terug te leiden naar deze passage

  …dan weet de Galaxy S21 Ultra deze strijd nipt te winnen. Met dank aan de 12GB RAM en de mogelijkheid tot 16GB RAM.

  Dus Samsung wint omdat het meer RAM nodig heeft om een zwakkere chip goed te laten presteren? ?

  Maar daarvoor werd geschreven…

  Ik heb geen voorkeur in deze hoor; maar het gaat toch om het eindresultaat? Of je dat nu met een snellere processor of meer RAM bereikt doet er voor de gebruiker niet zoveel toe.

 • Profielfoto
  Frans

  (Oeps, ging iets mis en editen is nog steeds niet mogelijk)

  De iPhone 12 Pro Max beschikt over de nieuwe Apple A14 Bionic chip: zonder twijfel een van de krachtigste en zuinigste processors van de hele markt. De processor is dusdanig slim dat de iPhone met veel minder werkgeheugen en een kleinere batterij meer voor elkaar weet te krijgen dan de concurrentie.

  Dus dat Apple meer meer uit een processor haalt met minder telt niet als een pluspunt? ?

  Sorry, maar ik vind dat een bizarre conclusie.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  AT024 op 2 februari 2021 23:57
  …ik vergelijk Android met Windows die je met een touchpad van je laptop bedient… … ook niet zo intuïtief en vloeiend als iOS…

  Ja, je kan Android ook vergelijken met een konijn. En dan tot de conclusie komen dat het konijn veel zachter is. Ofwel: het slaat helemaal nergens op wat je daar roept.

   

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Winnaars en verliezers. Daar gaat het al mis.

 • Profielfoto
  Frans

  KarelWillem op 3 februari 2021 08:37

  Ik heb geen voorkeur in deze hoor; maar het gaat toch om het eindresultaat? Of je dat nu met een snellere processor of meer RAM bereikt doet er voor de gebruiker niet zoveel toe.

  Helemaal mee eens! ?

  Misschien zijn we het ook eens dat er geen ‘winnaar’ is, behalve de consument die meer te kiezen heeft?

 • Profielfoto
  Frans

  MoNdO GeNeRaToR op 3 februari 2021 08:47
  Winnaars en verliezers. Daar gaat het al mis.

  +1 ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  AT024 op 2 februari 2021 19:27
  laat ik even duidelijk zijn. De iPhone 12 is veel beter en steviger gebouwd….

  https://youtu.be/y2vGmjDlc3c

  Gaan aardig gelijk op. Moet je wel op een ladder gaan staan om allebei flink te slopen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Frans op 3 februari 2021 08:51
  …Misschien zijn we het ook eens dat er geen ‘winnaar’ is, behalve de consument die meer te kiezen heeft?

  Ja toch? De merken houden elkaar aardig scherp, en de telefoons worden over de hele linie gewoon steeds beter (en helaas daardoor ook steeds duurder).

   

 • Profielfoto
  pruus

  Wat een gezeik, het volgende toestel van Apple is veel beter. Dus even wachten.

 • Profielfoto
  hansz

  Frans op 3 februari 2021 08:34

  Dus Samsung wint omdat het meer RAM nodig heeft om een zwakkere chip goed te laten presteren? ?

  Als het je als reviewer blijkbaar aan werkelijke kennis ontbreekt en alleen maar naar cijfertjes kijkt (meer RAM dus beter). De reviewer heeft er blijkbaar nog nooit van gehoord dat IOS veel minder RAM geheugen nodig heeft om uitstekend te kunnen functioneren t.o.z. van Android.  Verschillende systemen en dan naar cijfertjes kijken. Zoveel slechte reviews zijn er geschreven waarbij een toestel als geweldig werd bestempeld terwijl achteraf er juist heel veel problemen waren die nooit goed werden opgelost. Iets van Appels en Peren. Het beste is om reviews over telefoons met een korrel zout te nemen, ga gewoon op je eigen gevoel af.

   

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Mijn ervaring met een Samsung smart TV die op Tizen draait, leert mij dat je nooit, maar dan ook nooit iets moet kopen waar Samsung hun eigen software op zetten, iets wat ze dus ook bij de Galaxy’s doen. Daarom kan een Galaxy ook nooit een winnaar zijn.

 • Profielfoto
  Night

  Komen we toch weer bij appels en peren. Ga je nou echt een TV vergelijken met een top-model telefoon? Bovendien gebruikt de S21 Android van Google, en daar heeft Samsung het ook maar gewoon mee te doen. Dus het volgende artikel wordt: “Tizen vs Android”. Zal vast interessant worden ?

   

   

 • Profielfoto
  GoeieDag

  Samsung bouwt een eigen schil rond het door hun gebruikte Android. Dat zou dus voor mij reden genoeg zijn om nooit een Samsung telefoon te kopen!

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik wacht op de Sony Xperia 1 MkIII. De MkII maakt met Sony’s eigen Photo Pro app al veel mooiere foto’s dan de 12Pro (check Youtube). Dus ik heb er hoge verwachtingen van. Ik heb nu de ‘mark I’, na vele jaren iPhone (van 3 t/m 8). Sony maakt toptelefoons en vrijwel alle gebruikers zijn er zeer tevreden mee. Geen idee waarom ‘iedereen’ standaard kiest tussen Samsung en iPhone. De Sony doet dansjes om een Samsung. En werkt bovendien prima samen met mijn Mac computer.

 • Profielfoto
  KR1275

  Je moet bij Android overigens niet testen met de standaard Android foto-app. Die haalt zelden het maximale uit het toestel. Installeer een goede app en je foto’s gaan met sprongen vooruit. In onderstaande youtube film kun je mooi het verschil zien tussen de Android foto-app en Sony’s eigen Photo Pro app. Een wereld van verschil.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=18cAPhfjTzs

 • Profielfoto
  AT024

  Ach… review van niks. Ontwerp van galaxy mooier? Heb je een poll gehouden of heb een onderzoek gedaan? Ik wil wedden dat de mening is van 1 of paar mensen. Specificaties van galaxy beter? So what? Zelfs met minder specs presteert iPhone beter. Vergeet software niet. Software is veel belangrijker dan hardware