Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 19 februari 2021

[REVIEW] Logitech Touch Folio iPad Air: prettig alternatief voor het Magic Keyboard

Onlangs de vierde generatie iPad Air aangeschaft en opzoek naar een handig hoesje? Dan is het Magic Keyboard natuurlijk een uitstekend advies. Al staat de prijs ervan niet in verhouding tot de prijs voor een iPad Air. Opzoek naar een alternatief dat niet al teveel geld kost? Dan is deze Logitech Touch Folio misschien wel iets voor jou!

Dankzij iPadOS 14 is het mogelijk om een hoesje te gebruiken dat niet alleen voorzien is van een toetsenbord, maar ook van een trackpad. Op deze wijze is de iPad Air uitstekend te gebruiken voor werkdoeleinden. De Logitech Touch Folio oogt wat dat betreft als een uitstekend alternatief voor het Magic Keyboard. Is dat ook in de praktijk het geval? We zochten het voor jullie uit!

Logitech Touch Folio voor de iPad Air

We kunnen wel stellen dat de iPad Air voor veel mensen de ideale tablet is. Goedkoper dan de huidige iPad Pro (2020), maar een stuk geavanceerder dan de achtste generatie iPad. De tablet biedt wat dat betreft het beste van beide werelden. Als gebruiker is het namelijk niet alleen mogelijk om de tablet te gebruiken voor amusement, maar ook zeker voor zakelijk doeleinden.

Wie van plan was om zijn iPad Air voor dat laatste te gebruiken doet er overigens goed aan om een Keyboard Folio aan te schaffen. Dat is al jaren mogelijk, alleen weet iPadOS 14 ervoor te zorgen dat ook trackpads inmiddels ondersteund worden. Hierdoor is het vrij simpel om tablet te gebruiken als tekstverwerker. Je beste optie op dat gebied is zonder twijfel het Magic Keyboard van Apple. Maar een hoesje dat €339 kost voor een tablet van €668 zal voor veel mensen niet in verhouding staan. Iets dat bij de Logitech Touch Folio misschien wel het geval is.

Ziet er strak uit! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Uiterst stijlvol en makkelijk te gebruiken

Het mag duidelijk zijn dat de Logitech Touch Folio een uiterst stijlvol hoesje is. Uiteraard blijft dit altijd een kwestie van smaak, maar persoonlijk ben ik erg te spreken over het uiterlijk. Daarbij voelt het hoesje van Logitech ook uiterst stevig aan en hoef jij je ook geen enkele zorgen te maken dat je iPad Air beschadigd raakt.

Dat weet Logitech voor elkaar te krijgen door de iPad Air als het ware in te pakken met de rubberen randen en de stoffen afwerking. Naar mijn idee een zeer groot voordeel te noemen.

Stijlvol! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Toetsenbord en trackpad erg prettig (maar…)

De Logitech Touch Folio draait natuurlijk om het toetsenbord en de daarbij behorende trackpad. Wie dit hoesje aanschaft voor zakelijke doeleinden wil natuurlijk een kwalitatief hoogstaand toetsenbord hebben en beschikken over een goed functionerende trackpad. Wat dat betreft is dit zeker een goed alternatief voor het Magic Keyboard van Apple. Het schrijven van lange teksten is geen enkel probleem al zul je snel zien dat er hier en daar wel wat oefening vereist is.

Wanneer jij normaal gesproken werkt op een laptop of op een desktop zul je geregeld typfouten in je tekst tegenkomen. Je vingers zijn wat dat betreft zoekende, maar zullen de weg overigens wel snel vinden. Wanneer dat het geval is is het toetsenbord erg prettig om mee te merken. Mede dankzij de key travel en het feit dat het toetsenbord uiterst solide aanvoelt.

Dat is zeker het geval met betrekking tot de trackpad. Deze ondersteunt alle gebaren die je van Apple-apparaten gewend bent en is dus ook ontzettend handig in gebruik. Dankzij de trackpad-ondersteuning van iPadOS 14 krijg je toch dat laptop gevoel en dat is op zakelijk gebied zeker fijn.

Je zult overigens wel merken dat het aanklikken van bepaalde opties wel echt via de linkerkant of rechterkant van de trackpad aangeklikt moeten worden. Wat dat betreft werkt deze niet hetzelfde als de trackpad van een MacBook. Daarnaast voelt deze ook wat traag aan. Persoonlijk staat de gevoeligheid van mijn cursor altijd hoog, maar dit is wel een kwestie van smaak. Daar zou ik dus niet al te zwaar aan tillen, dus.

Toetsenbord voelt top! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Niet helemaal optimaal

We kunnen over het algemeen dus wel stellen dat je met de Logitech Touch Folio hartstikke goed is. Het is wat dat betreft een uitstekend hoesje voor werkdoeleinden en biedt daarbij dus ook voldoende bescherming. Het enige punt waar je wel echt rekening mee moet houden is dat de Touch Folio niet optimaal is. Wanneer jij bijvoorbeeld even snel in de auto een mailtje moet beantwoorden, zul je zien dat dit hoesje je niet echt de stabiliteit geeft waar je naar zoekt. Iets dat te maken heeft met het slappen aanhechtingspunt van tussen het toetsenbord en de iPad Air.

Even snel werken met de iPad Air op schoot zit er dus echt niet in.

Je nieuwe werkstation? (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Logitech Touch Folio iPad Air: kopen of laten liggen?

Logitech heeft met de Touch Folio iPad Air een hoesje op de markt gebracht dat Apple eigenlijk zelf had moeten ontwikkelen. Het is zeker mogelijk om met het Magic Keyboard aan de slag te gaan, al zet ik nog steeds mijn vraagtekens bij de prijs van dat apparaat. Voor de helft van die prijs zit je met de Logitech Touch Folio eigenlijk meer dan goed.

Het verwerken van tekst werkt uitstekend en de trackpad biedt de juist ondersteuning. Je hoeft niet te verwachten dat je overal en nergens je werkzaamheden kunt verrichten, maar als je daar prima mee kunt leven is er niets aan de hand. Dan is de Logitech Touch Folio een dikke aanrader!

De Logitech Touch Folio is het hoesje dat Apple zelf eigenlijk voor de iPad Air had moeten maken. Het is mogelijk om het Magic Keyboard aan te schaffen, maar voor €300 is deze simpelweg gewoon veel te duur. Mensen die ervoor kiezen om geen iPad Pro te nemen, maar voor de Air te gaan zullen geen trek hebben in een rekening van die grootte. Daarom is het zeker aan te raden om voor het model van Logitech te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Logitech Touch Folio iPad Air: prettig alternatief voor het Magic Keyboard
Sluiten