Jelle van Es
Jelle van Es App Store 2 februari 2021

Puzzel er deze week op los met de Apple Arcade-game lumen

Elke week krijg je op de Apple Arcade een nieuwe game. Soms zelfs twee wanneer je geluk hebt. Deze week is het er één en dat is de puzzelgame lumen, die blijkbaar zonder hoofdletter wordt geschreven.

De game lumen is een titel die gemaakt is door Lykkegaard Europe Limited. Deze studio heeft Zweedse roots, maar de mensen die er aan werken zitten in Bangkok, Thailand. Ze hebben al wat games gemaakt, maar echt grote titels zitten er nog niet bij. Wellicht dat deze game de studio op de kaart kan zetten.

De game lumen op de Apple Arcade

Met de game lumen ontdek je een mysterieuze antieke doos van ene Olivia MacLumen. Zij leefde zo’n honderd jaar geleden in het prachtige Schotland, waar zij gold als een belangrijke uitvindster. De verhalen van haar uitvindingen zijn bewaard via stukjes film, die je moet ontwikkelen in diverse puzzels. Daarvoor gebruik je licht, lenzen en spiegels om alles op de juiste manier in beeld te brengen. Apple beschrijft de game als volgt:

lumen. is a unique puzzle experience where players discover the mysterious antique box of Mrs. Olivia MacLumen, who lived in Scotland over a hundred years ago and was a great inventor of her time. The stories of the inventions are saved in film frames, so to restore the frames of her story, players will need to use light, lenses and mirrors to correctly project the beam of light and reveal frames from each level. Every solved puzzle unlocks a new frame of the film about Mrs. MacLumen and her fun inventions.

lumen Apple Arcade
Flink puzzelen

Typische game om te proberen

Met deze beschrijving klinkt lumen als de ideale game om op de Apple Arcade te gaan ontdekken. Het is namelijk van te voren maar de vraag in hoeverre de game voorzien is van puzzels. Doordat je hem gratis kan proberen wanneer je een actief abonnement hebt, kun je zelf ontdekken of het bij je past.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Puzzel er deze week op los met de Apple Arcade-game lumen
Sluiten