Mark Hofman
Mark Hofman Accessoires 22 februari 2021

[REVIEW] Bescherm je iPhone tegen pottenkijkers met de Privacy Case Valenta

De kans dat jij een hoesje om je iPhone 12 Pro hebt zitten is best wel groot. Je hebt immers een hoop geld besteed aan je nieuwe smartphone, dus wil jij deze waarschijnlijk zo goed mogelijk beschermen. Maar wat nou als we je vertellen dat je niet alleen je telefoon, maar ook je privacy kunt beschermen? Maak kennis met de Privacy Case Valenta.

Ik heb dit handige hoesje van Valenta de afgelopen week om mijn iPhone 12 Pro gehad en hem vervolgens uitvoerig getest. Op die manier wilde ik erachter komen of dit handige concept ook daadwerkelijk meerwaarde zou bieden in de praktijk. Mijn bevindingen vind je in dit artikel!

Privacy Case Valenta voor je iPhone 12 Pro

Hoe meer we ons leven digitaal leiden, hoe meer zorgen er zijn over onze privacy. Er worden allerlei maatregelen genomen om ons te beschermen tegen cybercriminelen of bedrijven die constant met ons mee willen kijken en luisteren. Waar menig laptop anno 2021 voorzien van een mogelijkheid om de webcam af te schermen zijn er gek genoeg heel weinig hoesjes die dit ook bij je smartphone doen. Sterker nog: voordat Valenta besloot een dusdanig hoesje op de markt te brengen hadden we er nog nooit van gehoord. Vreemd, want onze smartphones bestaan uit meer camera’s dan welk apparaat dan ook. Daarom leek het me erg interessant om aan de slag te gaan met de Privacy Case Valenta voor de iPhone 12 Pro.

Voor €39,95 tik je een hoesje op de kop waarmee het dus mogelijk is om het camerasysteem af te sluiten. Dat is niet alleen mogelijk door het schuifje dat aan de achterkant zit, maar ook door het schuifje dat aan de voorkant zit. Hierdoor sluit je dus ook de selfiecamera af en bescherm jij jezelf ook op die manier tegen pottenkijkers. Naast deze twee onderdelen ziet het hoesje er overigens ook uitstekend uit en bestaat hij uit kwalitatief hoogstaand materiaal. Valenta beweert op de website dat het, mede dankzij de TPU-behuizing, mogelijk is om je telefoon van twee meter te laten vallen zonder schade. De matzwarte afwerking en de Gunsmoke-kleurige knoppen zorgen daarbij ook nog eens voor een prettige uitstraling.

Lang verhaal kort: op papier ziet de Privacy Case Valenta eruit als een topproduct, maar is dat in de praktijk ook het geval?

Privacy Case Valenta iPhone 12 Pro
Strak ontwerp

Echt zo goed als het lijkt?

Na een week gebruik kan ik wel stellen dat ik te spreken ben over de Privacy Case Valenta, al ben ik me al te goed bewust van het feit dat dit niet de jackpot is. Ik zal mezelf nader verklaren.

Als ik kijk naar de positieve punten van de Privacy Case Valenta dan ben ik over drie zaken echt heel erg te spreken: de bouwkwaliteit, het ontwerp en de afsluiting van het camerasysteem. Valenta belooft dat het hoesje je nieuwe iPhone 12 Pro uitstekend weet te beschermen tegen valschade en daar geloof ik persoonlijk dan ook heilig in. In alle eerlijkheid heb ik mijn smartphone niet meerdere keren op de grond gegooid, maar het hoesje voelt uiterst stevig aan. De verhoogde randen aan de zijkant beschermen het beeldscherm en de TPU behuizing zorgt voor extra stevigheid. Daarbij moet ik ook zeggen dat het hoesje er zeker strak uitziet, al is het camerasysteem aan de achterkant wel een aanzicht waar je even aan moet wennen.

Privacy Case Valenta iPhone 12 Pro
Camerasysteem tijdens het gebruik

Maar het gaat natuurlijk om de manier waarop het camerasysteem afgesloten wordt. Aan de achterkant van de smartphone zit een schuifje, waarmee je de lenzen van het camerasysteem bedekt. Dat is natuurlijk erg fijn voor eventuele pottenkijkers, maar het is ook een manier om het camerasysteem te beschermen tegen schade. Het schuifje voelt overigens wel wat goedkoop aan en ik vraag mij ook in alle eerlijkheid af hoelang het duurt voor het schuifje lam wordt. Maar het feit dat Valenta ervoor gekozen heeft om een uitsnede te maken voor de flitser, laat zien in hoeverre er is nagedacht over dit product. Zo is het mogelijk om je zaklamp te gebruiken in het donker, zonder dat je daar het hele camerasysteem voor open en bloot hoeft te leggen.

Aan de voorkant van de Privacy Case Valenta zit overigens een klein haakje waarmee je de selfiecamera kunt afdekken. Het idee daarachter is hartstikke goed, want ondanks de beveiliging is het gewoon nog mogelijk om Face ID te gebruiken. Die maakt namelijk geen gebruik van je selfiecamera, maar van de sensor die in de notch verwerkt zit. Toch ben ik daar niet zo over te spreken. Op deze manier wordt je selfiecamera misschien wel goed afgesloten, maar of die vergrendeling ook blijft zitten is een tweede. Wanneer jij je iPhone 12 Pro in je broekzak stopt, en er vervolgens weer uithaalt, zul je zien dat het schuifje voor de selfiecamera weg is. Een goed voorbeeld van een prachtig idee, maar een minder goede uitwerking.

Privacy Case Valenta iPhone 12 Pro
De selfiecamera verborgen

Het is verder overigens wel gewoon mogelijk om je iPhone 12 Pro in het hoesje draadloos op te laden, al hoef je niet te rekenen op MagSafe. Die ondersteuning biedt het hoesje niet. Ondanks het feit dat de telefoon wel oplaadt wanneer je de MagSafe connector aan de achterkant plakt, blijft deze niet goed zitten en ligt hij bij het minste en geringste op de grond.

Privacy Case Valenta: kopen of laten liggen?

De Privacy Case Valenta is voor €39,95 best wel een aanrader te noemen. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat het hoesje je iPhone 12 Pro goed beschermd en tegelijkertijd je privacy waarborgt. Twee vliegen in één klap, dus. Het hoesje geeft op dat gebied meer bescherming dan de meeste hoesjes die we tegenkomen, al moet je wel rekening houden met het feit dat de selfiecamera vaker bloot ligt dan je misschien zou willen. Maar goed, het feit dat er een mogelijkheid is om deze vervolgens weer af te sluiten is best wel fijn.

De bouwkwaliteit is goed, het ontwerp bevalt en de privacybescherming is over het algemeen goed. Wie voor €39,95 een goed hoesje op de kop wil tikken kan wat mij betreft met een gerust hart voor dit model gaan.

Eind vorige week schreven we overigens ook al een review over de Logitech Touch Folio voor de iPad Air. Willen jullie de komende tijd meer reviews zien van accessoires (en hebben jullie suggesties?) laat het ons weten in de reacties en dan gaan we er werk van maken!

Reageer op artikel:
[REVIEW] Bescherm je iPhone tegen pottenkijkers met de Privacy Case Valenta
Sluiten