Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 22 februari 2021

Van iPhone tot iPad: dit concept geeft opvouwbare iPhone vorm

Er wordt al jaren gesproken over het feit dat Apple bezig is met een opvouwbare smartphone. Officieel is het toestel nog niet, maar er is een stevige stijging te zien in de berichtgeving rondom het apparaat. We zagen eerder al patenten en digitale ontwerpen, maar de video van ConceptsiPhone brengt het pas echt tot leven.

Het concept is gebaseerd op het ontwerp van de Samsung Galaxy Z Fold 2 en toont ons hoe Apple een dergelijke smartphone aan zou kunnen pakken. Neem de video vooral met een korreltje zout, maar het concept is té leuk om het niet met jullie te delen.

iPhone Fold: van smartphone tot tablet

Of Apple daadwerkelijk bezig is met een opvouwbare iPhone valt nog te bezien. Maar de geruchten, lekken en patentaanvragen van de laatste tijd laten de consument in ieder geval dromen. Als alle berichtgeving op dit moment juist zou zijn, dan werkt Apple aan een clamshell variant. Dat is de zelfde vormfactor die Samsung heeft gebruikt voor de Galaxy Z Flip. Het gaat om een klap telefoon die je dus makkelijk op zou kunnen bergen. Een vormfactor dat het concept van vandaag links laat liggen.

Svyatoslav Alexandrov heeft voor ConceptsiPhone een model ontworpen dat overeenkomt met de Samsung Galaxy Z Fold 2. Het gaat dus om een concept dat laat zien hoe jij van je iPhone een iPad maakt. Waar je aan de buitenkant van het toestel beschikt over een 6.3-inch scherm is de smartphone, nadat je hem opengeklapt hebt, voorzien van een 8-inch beeldscherm. Hierdoor leent het scherm zich uitstekend voor het spelen van games, bekijken van content of het maken van aantekeningen.

Bekijk het concept via de embed hieronder:

Toekomstige elementen toegepast

Opvallend aan het concept van ConceptsiPhone is dat er een aantal geruchten rondom de iPhone 13 zijn meegenomen. Zo zijn er berichten te vinden over het feit dat Apple in 2021 de notch van de iPhone aanzienlijk kleiner maakt. Dat is een gerucht dat we overigens al jaren horen en waarvan toch wel te hopen is dat Apple dat in 2021 eindelijk doorvoert. Daarnaast is het toestel voorzien van in-screen Touch ID en beschikt hij over de A15 Bionic chip.

De opvouwbare iPhone is zoals gezegd nog niet officieel, maar begint wel steeds meer vorm te krijgen. Wat zouden jullie vinden van een model dat eruit ziet zoals in het concept? Laat het ons weten in de reacties!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van iPhone tot iPad: dit concept geeft opvouwbare iPhone vorm
Sluiten