One More Thing: wat is er aan de hand en wat gaat er gebeuren?

Door: Redactie - 51 reacties
iPhone One More Thing OMT
(Afbeelding: Mediahuis / One More Thing)

We zien de laatste tijd op het forum en in de reacties dat er een hoop vragen zijn. Vooral over de snelheid en de bereikbaarheid van de site, maar ook over OMT zelf. Zo zien we berichten als “Er zit geen passie meer in de website, de redacteuren hebben er geen verstand van en het enige wat telt zijn de cijfers.” We vinden het oprecht ontzettend jammer om dit te lezen. Daarom willen we jullie graag op de hoogte brengen van wat er momenteel aan de hand is.

Er is in de laatste jaren een hoop veranderd rond OMT. De site werd eerst overgenomen door Wayne Parker Kent en vervolgens door Mediahuis (voorheen TMG). In deze periode is er ook regelmatig van koers veranderd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de technische ontwikkeling van de site niet verlopen is zoals gehoopt. Gelukkig wordt daar momenteel hard aan gewerkt. Een nieuwe site is onderweg, maar we willen niks overhaasten. We vinden het enorm belangrijk dat het forum goed overgezet wordt, en dat is een klus die veel aandacht vereist.

Problemen met de site

Helaas loop je bij een transitie van dit formaat soms tegen problemen aan. Dat merken wij aan de achterkant van de site, maar jullie helaas ook aan de voorkant. De traagheid en andere problemen die we momenteel ervaren zijn daar een voorbeeld van. Er wordt in ieder geval hard aan gewerkt. Net als jullie kunnen ook wij niet wachten om met een nieuwe goedlopende site aan de slag te gaan, maar willen het vooral goed doen. Geen haastig spoed.

De vele veranderingen hebben niet alleen invloed op het technische gedeelte van de site, maar ook op de redactie. De lijst met mutaties die de laatste jaren hebben plaatsgevonden is lang. Er zijn redacties samengevoegd, mensen vertrokken en mensen gekomen. Zo heeft bijvoorbeeld Raymon Mens (die de meesten van jullie goed zullen kennen) een andere functie gekregen. Dit betekent dat een nieuw team in een nieuwe situatie kwam en ook de verantwoordelijkheid heeft gekregen over OMT.

Passie voor Apple en OMT

Het team bestaat uit passievolle redacteuren en freelancers die zich graag bezighouden met tech en andere onderwerpen. Maar ook wij hebben door de vele wisselingen tijd nodig gehad om onze weg te vinden in de nieuwe situatie, en dat is er door corona (lees: thuiswerken) ook niet gemakkelijker op geworden. We doen ons uiterste best om met een klein team drie titels zo goed mogelijk te voorzien van content. Dat is een flinke uitdaging en we zoeken iedere dag naar manieren om het beter te doen.

Jullie hulp is daarbij zeker gewenst. We krijgen veel tips en opbouwende kritiek. Daar zijn we jullie erg dankbaar voor. Helaas lezen we ook veel berichten dat er geen passie meer zou zijn en dat alles alleen nog maar om cijfertjes draait. Dat is natuurlijk niet leuk om te horen. Vooral omdat we juist wel passie hebben voor OMT en Apple. We zijn (bijna allemaal) iPhone gebruikers, werken op een iMac of MacBook, dragen een Apple Watch en gebruiken op dagelijkse basis de Apple TV.

De toekomst van OMT

Aan de passie en wil ligt het echt niet, maar we zijn nog wel zoekende. Hoe kunnen we met een klein team de content maken die OMT-gebruikers graag willen zien? Daar werken we hard aan en er zitten veel plannen in de pijplijn. Ook de nieuwe site zal daarin een belangrijke rol gaan spelen. We kunnen niet beloven dat OMT ooit gaat worden zoals vroeger. Wat we wel kunnen beloven dat we ons uiterste best doen om er een mooi site van te maken voor Apple en tech-liefhebbers.

We hopen dat jullie OMT blijven bezoeken en straks ook kunnen genieten van een nieuwe en goedlopende site. Bedankt voor jullie betrokkenheid en begrip!

Reacties

51 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Ik blijf wel even hangen. Ik heb een uitstapje gemaakt naar het Tweakers-forum, maar da’s toch niet hetzelfde.

  Ik ben benieuwd naar de nieuwe website en vooral naar het nieuwe forum.

 • Profielfoto
  Mac Hammer Fan

  Ik hoop dat jullie spoedig een oplossing vinden voor de problemen. Ik blijf in elk geval de site bezoeken.

 • Profielfoto
  Chuck

  Anderhalf uur geleden schrijft diezelfde redactie deze prachtige kromme zin.
  ‘Apple is hard aan het werk aan een MagSafe Battery Pack voor de iPhone 12. toch lijkt niet alles geheel volgens plan te gaan.’

  Dan lees ik vier keer ‘passie’ in dit artikel.
  Ik noem het gewoon half werk.

   

   

 • Profielfoto
  hansz

  Als ik op mijn iPad de site opzoek is hij gewoon nog snel maar via de Windows PC is hij bijzonder traag. Het is haast niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen, dat blijkt lastig te zijn en meestal regeer ik gewoon niet als het onderwerp mij niet aanstaat. Er kan natuurlijk overal wel commentaar op worden geleverd maar er zijn altijd mensen die op een onderwerp wat ik niks vind, daar juist wel in geïnteresseerd zijn. Meestal vind ik de opmerkingen over  taalfouten vervelender dan de taalfouten zelf. Ik hoop in ieder geval dat het een beetje voor elkaar zal komen.

 • Profielfoto
  Michael1987

  Trek jullie niks aan van azijnzeikers! Die moeten hun informatie maar lekker ergens anders halen. Ik lees jullie artikelen vaak met plezier, of simpelweg gewoon niet als het onderwerp mij niet aanspreekt. Ik blijf jullie volgen en hoop op een iets stabielere app!

 • Profielfoto
  sedikit

  We zien de laatste tijd op het forum en in de reacties dat er een hoop vragen zijn. Vooral over de snelheid en de bereikbaarheid van de site, maar ook over OMT zelf. Zo zien we berichten als “Er zit geen passie meer in de website, de redacteuren hebben er geen verstand van en het enige wat telt zijn de cijfers.” We vinden het oprecht ontzettend jammer om dit te lezen. Daarom willen we jullie graag op de hoogte brengen van wat er momenteel aan de hand is.”

  Het is niet “de laatste tijd” maar “al jaren” Nooit een reactie.  “Nu het schip dreigt te zinken, wordt men eindelijk wakker. “Daarom willen we jullie graag op de hoogte brengen van wat er momenteel aan de hand is”

  Ik ben bang te laat.…..

 • Profielfoto
  ISS

  Een hele lap tekst, weinig inhoud.

  Wie zijn “we”? 3 titels/sites onderhouden?

   

 • Profielfoto
  Jelle Drost

  Guys, keep up the good work!! Er zijn ook zeker mensen die jullie berichten wel waarderen. Zeuren is altijd makkelijk. Tof dat jullie zo’n bericht plaatsen met ruimte voor zelfreflectie. Succes met de nieuwe site en de veranderingen.

 • Profielfoto
  imaccer2

  Ik blijf jullie steunen snel of traag en kijk uit naar jullie vernieuwde site.

 • Profielfoto
  Sudoku

  Ik ben slechts een “jonge” bezoeker van OMT ondanks mijn 60+ – leeftijd.

  En ja, ik kom hier graag wat bijleren en mij informeren maar erger mij vaak aan de vele schrijffouten en de krakkemikkige zinsbouw, vooral wegens de automatische vertaling denk ik. Als een auteur al niet zijn aandacht aan zijn schrijftaal geeft, wat moet ik dan denken van zijn aandacht aan wat hij mij eigenlijk wil laten lezen?

  Bij wijze van spreken: liever één goed artikel per dag dan een hoop “geruchten” of dergelijke.

  Tot slot: ieder weekend een “poll” houden???? Waar is dat goed voor? Hoeveel energie kost u dat niet om toch maar weer een onderwerp uit uw duim te zuigen? Een “poll” af en toe zal meer dan voldoende en des te rechtvaardigen zijn als hij door een spontane gebeurtenis tot stand komt.

  En nu kan ik weer afgezeken worden door puberale fans vrees ik.

 • Profielfoto
  sedikit

  Mijn commentaar op de bovenstaande reacties: het gaat niet eens om het al of niet leesbare nieuws,. Het gaat om de krakkemikkige werking van de site. Daar wordt al jaren over geklaagd. Lees alleen deze recente topics (rechts)maar b.v. van deze week:

  https://www.onemorething.nl/community/topic/laadtijd-website/

  https://www.onemorething.nl/community/topic/afscheid-nemen-is-zwaar-tot-ziens-omt/

 • Profielfoto
  sidartha

  Ik zou in een betoog over schrijffouten en krakkemikkige zinsbouw nooit vier vraagtekens zetten in de eerste zin van het slotpleidooi. To much :-))

 • Profielfoto
  AT024

  Zijn handvol mensen en die blijven wel

 • Profielfoto
  Frans

  OMT, dank voor jullie openheid. 🙂 Sterkte en succes! 💪

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Het is logisch dat de passie minder is. In plaats van apple-fanboys van het eerste uur zijn het nu vakmatige contentschrijvers. En dan is alleen een MacBook of iPhone gebruiken niet genoeg. Ik zou bijvoorbeeld nooit met passie over auto’s kunnen schrijven. Ik rij elke dag in een auto maar je zou de liefde missen als ik dan alleen Engelse nieuwsartikelen naar het Nederlands zou vertalen.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Wees niet bang OMT, de klagers blijven ook na jaren nog hangen, getuige het commentaar hierboven 😆😄

  succes met de keuzes en de nieuwe stappen.

   

 • Profielfoto
  hagar2008

  Weinig problemen hier met de bereikbaarheid van de site. Wel met de vele taalfouten en de draken van zinnen die zo van Google Translate lijken te komen. Soms weet je niet wat er van te maken. En als je er een opmerking over post, wordt je bericht gecensureerd. Maar de fouten blijven wel mooi staan.

 • Profielfoto
  GeorgeM

  Vooral omdat we juist wel passie hebben voor OMT en Apple. We zijn (bijna allemaal) iPhone gebruikers, werken op een iMac of MacBook, dragen een Apple Watch en gebruiken op dagelijkse basis de Apple TV.

  Wow, de passie druipt er van af! Vooral van dat “bijna allemaal”…

  Wat we wel kunnen beloven dat we ons uiterste best doen om er een mooi site van te maken voor Apple en tech-liefhebbers.

  Dat was waarschijnlijk overtuigender geweest als er geen spelfout in had gestaan (en dan heb ik het maar niet over de historie (= de reden dat ik hier vertrok).

  Ik zit inmiddels al een hele tijd op MacFreak, en ik ben duidelijk niet de enige die deze overstap gemaakt heeft.

 • Profielfoto
  robert1970

  Tuurlijk blijf ik er ook bij, al ben ik geen actieve poster van berichten.
  Als jullie toch zo lekker bezig zijn, kijk dan ook eens naar een update van de OMT-app!?
  Sterkte en succes.

 • Profielfoto
  Jdouden

  Heel fijn om te lezen. Zet hem op!

 • Profielfoto
  Macteach

  Ah. Mediahuis oftewelTelegraaf. Vandaar al die taal- en spelfouten…

 • Profielfoto
  computer space

  Moeten alle oude posts overgezet worden? Schone lei lijkt me ook prima.

 • Profielfoto
  Karst

  Een gratis site… en dan zeuren..

 • Profielfoto
  Bacillus

  Ik zeur absoluut niet maar mss. moeten jullie de site “One Less Thing” noemen naar Tim Cook – die voornamelijk features weghaalt om ze dan later extra betaald terug te brengen (headphone jack, MagSafe, CPU ports, power adapters, etc.)

 • Profielfoto
  RonnyVR

  Soms is de bereikbaarheid, ik bedoel de snelheid van het inladen van de pagina’s inderdaad traag. Maar dat is nog geen reden tot paniek, eerder een kwestie van geduld. De “dinosauriërs“ onder ons hebben ergere dingen meegemaakt.

  Jullie aanbod qua artikels is best nog behoorlijk goed. Blijkbaar schijnen er maar enkele Nederlandstalige Apple-websites meer over te blijven die levensvatbaar zijn. De eisen van bezoekers wordt ook met de dag groter. Wil je een uitgebreide Apple-nieuwsaanbod, dan ben je aangewezen op Engelstalige/Amerikaanse sites, met de nodige schreeuwende reclame. Vaak veel tekst en weinig nieuwswaarde en bovendien in het Engels, toch nét even een extra drempel.

  Hou reclame duidelijk en sober, maak een duidelijk verschil tussen een gesponsord artikel, een gesponsorde review. Geen enkel probleem als jullie linken naar betrouwbare webwinkels waar jullie een (piep)kleine commissie op hebben. Dan zal ik jullie website maar al te graag “whitelisten” in mijn reclame-blokker.

  Dat vaak artikels uitgaan van “een gerucht dat…” heeft te maken dat Apple zelf zeer weinig op voorhand informatie loslaat. Dergelijke artikels scheppen dan ook veel verwachtingen bij ons, Apple-girls & -boys, en de teleurstelling komt dan weer terug bij OMT.

  Ik zou zeggen: doe absoluut verder, jullie zijn kwalitatief goed genoeg om te overleven. Ik heb mijn dagelijkse portie Apple-nieuws nodig, op een eerlijke en duidelijke manier.

  P.S. Nog één klein puntje: als jullie een website voor Nederland en België/Vlaanderen “willen” zijn, denk er dan aan dat wij, Belgen, werken met een (Franstalig) AZERTY toetsenbord. Onze toetsencombinaties zijn vaak erg verschillend t.o.v. jullie QWERTY (wat nauwer aansluit met  het standaard Engelstalig toetsenbord, denk ik). Neem eens een Vlaming op in jullie team!

   

 • Profielfoto
  Q4

  Ik heb ook al heel lang geen nieuwe podcast meer zien verschijnen van Jan-David, Koen en Lucas…. Of loop ik nu heel erg achter de feiten aan?;-)

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  En waar zit Shmoo?

 • Profielfoto
  RW076

  Wat was zal niet meer zijn. Ik kom hier nog wel, maar eigenlijk altijd per ongelijk.
  Het geloof is gewoon echt weg. Niet enkel terug te lezen in de topics zelf (goedkoop knip en plakwerk), maar ook dat stomme gedoe met zaken waar weinigen op zitten te wachten.

  De Mac is nog lang niet mainstream genoeg voor zulk geblaat.

  Echt jammer, en ohja Apple TV + anyone?

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Bacillus op 20 februari 2021 15:23
  Ik zeur absoluut niet maar mss. moeten jullie de site “One Less Thing” noemen naar Tim Cook – die voornamelijk features weghaalt om ze dan later extra betaald terug te brengen (headphone jack, MagSafe, CPU ports, power adapters, etc.)

  🤣👍🏼👍🏼

  Helemaal mee eens   😄

  Super opmerking. De leukste in tijden.

 • Profielfoto
  marcoverzee

  De ziel is er helaas uit en gaat niet meer terugkomen. Dat zie je ook terug in het aantal reacties op jullie artikelen. Dit was ooit een leuke club, vooral die Adriaan Mol nog (mede?) eigenaar was. Overigens, alles wat TMG online aanraakt gaat kapot, dat is wel interessant. Hyves, OMT, Jaap, RelatiePlanet, BotenTeKoop, Speurders enzovoort.

 • Profielfoto
  A KLERK

  Jammer, niet overtuigend. Ik had graag gesteund, maar zie geen ‘click’.

 • Profielfoto
  apple-man

  Het word tijd dat er iets gaat gebeuren met onemorething. Ik had de laatste tijd echt de indruk dat de site op streven na dood was. En dat gevoel heb ik nog steeds aangezien er in verleden ons ook al verbeteringen zijn belooft die er niet gekomen zijn. Maar ik zeg altijd beter laat dan nooit. En het is alleen maar goed dat ze de tijd nemen om met een gloed nieuwe site te komen die wel goed mee kan met de hedendaagse internet standaard. Maar ik blijf sceptisch eerst zien en dan geloven.

 • Profielfoto
  Jasperduck78

  Bedankt voor deze update! We zullen zo nu en dan het nieuws blijven volgen, maar laat het duidelijk zijn dat er wel verandering nodig is. Met de overgang van de oude website naar het moderne OMT een aantal jaren geleden liep ook alles waardeloos.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Karst op 20 februari 2021 14:22
  Een gratis site… en dan zeuren..

  Dat slaat helemaal nergens op. De Wikipedia is ook gratis, maar als deze zou draaien als OMT doet komt er ook niemand meer.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  De ‘passie’ waar jullie over spreken is al jaren niet terug te vinden in de site. En doe aub iets aan de layout want er zit zoveel witruimte in dat het wel constant lijkt te sneeuwen bij jullie. Ook is de site niet 100% in orde afhankelijk van de browser die men gebruikt.

   

  En schap aub het ‘nieuws gedeelte’ want het lijkt wel het roddelblad Prive. (Of beperk het in ieder geval tot echt belangrijk geverifieerd nieuws) Het echte Apple nieuws bereikt ons ook wel zonder jullie.

 • Profielfoto
  Marius1976

  Fijn zo’n artikel waarin er openheid wordt gegeven. Het lijkt mij niet leuk om sommige reacties eronder te lezen. Mensen lijken tegenwoordig alleen nog maar te kunnen trappen. Natuurlijk mag je kritisch zijn, dat is leerzaam en zinvol, want van alleen applaus is nooit iemand beter geworden. Maar sommige mensen lijken alleen nog hun punt te kunnen (willen) maken als ze er ook een dosis cynisme doorheen gooien. Tegen die mensen zou ik willen zeggen: realiseer je dat je met dat cynisme mede een onderdeel bent (geworden) van het probleem hier op OMT. Een community ben je met elkaar. En jouw cynisme is als vergif. Het draagt op geen enkele wijze positief bij aan verandering; sterker nog het doet de OMT-boot alleen maar verder afdrijven van waar we -denk ik- allemaal met deze mooie site naar toe willen.

  Ik heb het enige tijd terug -geloof ik- ook wel eens over passie gehad. Dat was naar aanleiding van een enquete die de OMT redactie had uitgezet over wat lezers wel/niet graag zouden lezen op deze site. Ik heb toen een vergelijking gemaakt tussen het macosx.nl/omt van de meer beginjaren en nu. Ik heb toen waarschijnlijk ook iets geschreven over passie. Ik bedoelde daarmee dat OMT vroeger het ‘kindje’ was van Adriaan, Jan David, Koen en Lucas. Het was voor hun méér dan een website/forum. Zij waren er persoonlijk mee verbonden. Die passie krijg je nooit meer terug op die manier. Dat hoeft niet erg te zijn.

  Ook is het zo dat in de beginjaren je zelf als Apple gebruiker nog meer een uitzondering was. Een website als deze was toen ook heel krachtig om met elkaar informatie/kennis uit te wisselen over alles van Apple. Omdat Apple nog veel meer in opkomst was, was het ook veel meer ‘nodig’ om zo’n site als OMT te hebben. Nu kun je buiten OMT ook alles vinden wat je zoekt, en wordt het (ok ik overdrijf) haast lastiger om iets te vinden wat betrekking heeft op andere merken en besturingssystemen.

  Dat OMT dus zoekende is, is niet zo vreemd. Dat OMT niet meer is, wat het vroeger (voor mij) was, vind ik ook logisch. En ik geloof ook oprecht in de goede intenties.

  Ik kan alleen maar zeggen: gewoon lekker doorgaan. Vooral goed het forum blijven onderhouden. En nogmaals aan iedereen die hier komt: jij bent óók OMT, en daarmee medeverantwoordelijk voor hoe het met OMT gaat. Je kunt ook bijdragen met stukken, je kunt bijdragen door je niet van cynisme of andere negativiteit te bedienen in je reacties, je kunt (privé) suggesties doen ter verbetering van artikelen.

  Meedoen is een keuze.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Het is ingewikkeld om wat te doen aan de traagheid? Geen snelle stappen zetten?

   

  Hahahahahaha.

 • Profielfoto
  Sama

  Kalm jongens, kalm….. Komt goed:-)

 • Profielfoto
  Dydefox

  Laat iedereen die wat te zeiken heeft, naar de WC gaan. Taalnazi’s en trollen zijn overal te vinden. Voorlopig is dit de vraagbaak, geruchtenplek en AppleCare waar je niets voor hoeft te betalen of lid te worden. En dan nog: ik vind hier meer informatie en tips dan de gemiddelde website waar je eerst een berg cookies krijgt en pas daarna een dode link. Lekker doorgaan, mensen: ben benieuwd naar de nieuwe opzet en de reacties van beterweters en taalwetenschappers.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  Sudoku op 19 februari 2021 23:09
  Tot slot: ieder weekend een “poll” houden???? Waar is dat goed voor? Hoeveel energie kost u dat niet om toch maar weer een onderwerp uit uw duim te zuigen? Een “poll” af en toe zal meer dan voldoende en des te rechtvaardigen zijn als hij door een spontane gebeurtenis tot stand komt.

  De weekend poll wordt niet geschreven door een betaalde kracht of freelancer, maar door één van de weinige vrijwillige krachten, die OMT nog rijk is. Daar mag je dus gewoon blij mee zijn. Aan een poll meedoen is geen verplichting, hè.

 • Profielfoto
  Danny van Bakel

  Telegraaf. Verklaart een hoop. Haarlems Dagblad was ooit een van de beste kranten van Nederland. Totdat het naar de Telegraaf ging. MacOSX.nl/OneMoreThing.nl, het was leuk. Tabee!

 • Profielfoto
  sedikit

  @Dydefox, “ Laat iedereen die wat te zeiken heeft, naar de WC gaan. Taalnazi’s en trollen zijn overal te vinden

  Ik ben blij dat deze onverdraagzame geenstijl-achtige reactie een uitzondering is.

  “Taalnazi’s”? Wie waar? Of roep je maar wat? Van de 100 irritante grammaticafouten, wordt er soms één gecorrigeerd.

  Misschien eens te overwegen of het slordig omgaan met de taal, die toch gericht is aan de ander, misschien een beetje een gebrek aan respect zou kunnen zijn voor de ander?

  “trollen” ? Dooddoener. Wie en waar trollt er hier?

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Goed te zien dat het in ieder geval nog leeft en mensen reageren.

 • Profielfoto
  bonjorno

  vandenbroeke op 20 februari 2021 10:14
  Het is logisch dat de passie minder is. In plaats van apple-fanboys van het eerste uur zijn het nu vakmatige contentschrijvers. En dan is alleen een MacBook of iPhone gebruiken niet genoeg. Ik zou bijvoorbeeld nooit met passie over auto’s kunnen schrijven. Ik rij elke dag in een auto maar je zou de liefde missen als ik dan alleen Engelse nieuwsartikelen naar het Nederlands zou vertalen.

  DIT!

 • Profielfoto
  sidartha

  apple-man op 20 februari 2021 20:32
  dat de site op streven na dood was

   

 • Profielfoto
  sidartha

  sidartha op 22 februari 2021 00:29

  apple-man op 20 februari 2021 20:32
  dat de site op streven na dood was

  Mooie analyse!

   

 • Profielfoto
  Tuvix

  hansz op 19 februari 2021 18:06
  Als ik op mijn iPad de site opzoek is hij gewoon nog snel maar via de Windows PC is hij bijzonder traag. Het is haast niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen, dat blijkt lastig te zijn en meestal regeer ik gewoon niet als het onderwerp mij niet aanstaat. Er kan natuurlijk overal wel commentaar op worden geleverd maar er zijn altijd mensen die op een onderwerp wat ik niks vind, daar juist wel in geïnteresseerd zijn. Meestal vind ik de opmerkingen over  taalfouten vervelender dan de taalfouten zelf. Ik hoop in ieder geval dat het een beetje voor elkaar zal komen.

  Wellicht ben je op de iPad bij OMT niet ingelogd en op je windows pc wel. OMT laadt heel traag wanneer je ingelogd bent.

 • Profielfoto
  gipsman

  Ik ben nog altijd blij met OMT. Ik zal een van de laatsten zijn om een zinkend schip te verlaten, ongeacht de kapitein. Bij o.m. Macfreak vind ik meer het community gevoel, wederzijds respect. Waaraan het ligt weet ik niet, het is zo. Als buitenlander’ ( Belg) voelde ik mij daar meteen thuis, niet zo bij OMT, wat altijd het Hollandse clubje blijft.

 • Profielfoto
  gipsman

  @Marius1976

  Top!

 • Profielfoto
  RW076

  gipsman op 22 februari 2021 10:34
  @Marius1976

  Top!

  Met jou erbij is het toch al lang geen Hollands clubje meer? Minstens een Hollands clubje met een Belg. (En je bent echt niet de enige)

 • Profielfoto
  bonjorno

  Bizar dat een site als deze waar ik echt al heeeeeel lang lid van ben zo naar de kloten gaat. verkoop, doorverkoop, Het gaat blijkbaar alleen om geld. Nou, nu is het niets meer waard denk ik.

  Ik zou het graag voor een paar euro overnemen en zorgen dat mensen met echt ziel voor Apple hier weer leven in gaan blazen.

  Zo wordt het niets.