Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 10 februari 2021

‘Nissan nu op pole position om de Apple Car te produceren’

Vorige week was Hyundai nog de partij die de Apple Car gaat produceren, maar dat lijkt nu van de baan. Nissan is nu de grote kanshebber.

De Apple Car is de laatste weken volop in het nieuws. Hoewel het nog even gaat duren voordat we de auto kunnen verwachten, gaan er verschillende geruchten. Deze kwamen in de vijfde versnelling doordat Hyundai naar buiten bracht in gesprek te zijn met Apple. Niet veel later trok het bedrijf de verklaring al in, maar het kwaad was toen al geschied.

Gaat Nissan de Apple Car produceren?

Apple was niet blij met alle berichtgeving en dat lijkt dan ook een van de redenen dat de twee partijen niet meer ‘on speaking terms’ zijn. Hoewel er mogelijk nog steeds contact kan zijn tussen de bedrijven, kijkt Apple verder naar partijen waarmee het samen kan werken voor de Apple Car. Het is in gesprek met verschillende autobouwers in Japan en Nissan lijkt nu de grootste gegadigde om de auto te mogen bouwen, meldt The Wall Street Journal.

Makoto Uchida, de CEO van Nissan, was gevraagd naar een potentiële samenwerking tijdens een persconferentie. Daarop liet hij weten dat Nissan moet samenwerken met bedrijven met veel kennis en ervaring. De Japanse maker is een interessante kandidaat volgens analist Mio Kato. Hij denkt dat het de grootste kanshebber is op serieuze gesprekken met Apple, aangezien het bedrijf haar activiteiten in de Verenigde Staten heeft vergroot.

De toekomst van de auto

Het is dus de grote vraag met wie Apple in zee gaat. Het kan ook zijn dat het bedrijf kiest om met meerdere fabrikanten een samenwerking te starten. Eerder liet Nikkei al weten dat Apple met meerdere Japanse makers in gesprek is.

De grote vraag is natuurlijk wanneer we de nieuwe Apple Car kunnen verwachten. Hoewel er analisten zijn die al denken dat de Apple Car in 2024 op de markt komt, gaan de meeste ervan uit dat dit pas in 2027 of 2028 zal zijn.

Hoe de auto eruit moet gaan zien is nog een groot vraagteken. Eerder was het nieuws dat de auto gebouwd wordt op het platform van de Hyundai E-GMP, maar als er een samenwerking met Nissan komt, lijkt dat hoogst onwaarschijnlijk. Daarnaast moet de auto volledig autonoom worden en lijkt het natuurlijk het meest voor de hand te liggen dat de auto volledig elektrisch is aangedreven.

Reageer op artikel:
‘Nissan nu op pole position om de Apple Car te produceren’
Sluiten