Netflix-kijkers kunnen voorlopig niet genieten van belangrijke AirPods feature

Door: Thomas Aalderink - 2 reacties
Spatial Audio AirPods Pro WWDC20
(Afbeelding: Apple)

In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt nu dat Netflix niet werkt aan spatial audio (ruimtelijke audio) ondersteuning voor de AirPods Pro en AirPods Max. De streamingdienst heeft tegenover MacRumors laten weten dat er momenteel niet getest wordt met deze functionaliteit.

Spacial audio is een nieuwe functie die sinds iOS 14 te gebruiken is. Wanneer je een iPhone of iPad hebt die op deze versie van het besturingssysteem draait, kun je nog meer uit je AirPods Pro en AirPods Max halen. Spacial Audio (ruimtelijke audio voor iedereen die zijn iPhone in het Nederlands heeft staan) is het beste te vergelijken met surround sound. Je hebt dankzij deze functie dus het gevoel dat het geluid overal om je heen is.

Series en films kijken met je AirPods Pro

Dat is leuk voor muziek, maar vooral voor films en series. Dankzij spacial audio krijg je nog meer het gevoel dat je middenin de actie staat. Het is dan ook logisch dat diensten zoals Disney+, HBO MAX en natuurlijk Apple TV+ deze functionaliteit ondersteunen. Opvallend genoeg staat Netflix nog niet in dit lijstje. En het lijkt er nu dus op dat dit voorlopig ook zo gaat blijven.

AirPods Max
De AirPods Max. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Begin dit jaar dachten we nog dat Netflix deze AirPods functie spoedig zou gaan uitrollen, maar dat blijkt nu dus niet het geval. Netflix heeft laten weten dat de eerdere berichten om multi-channel support gingen, en dus niet om Apple’s spacial audio. Netflix richt zich met deze multi-channel support vooral op built-in speakers. Volgens de streamingdienst is deze ontwikkeling onderdeel van hun missie om hun service te verbeteren en nieuwe gebruikerservaringen te testen.

Komt spacial audio naar Netflix?

Of Netflix in een later stadium alsnog spacial audio gaat ondersteunen, is nog niet bekend. Gezien de enorme populariteit van de AirPods Pro en de introductie van de AirPods Max is dat wel de verwachting. Helaas moeten we voorlopig nog genoegen nemen met stereo.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Ik heb sowieso al even moeite om van Netflix te genieten.

  Er zitten allemaal vieze sausjes over de films en series van de afgelopen paar jaar, en dat lijkt niet echt snel te gaan veranderen.

  Overigens is het niet aardig van mij om dit enkel van Netflix te zeggen, Amazon en Disney kunnen er misschien zelfs wel meer van.

  Zoals van mij verwacht mag worden, laat ik Apple+ even buiten beschouwing.

 • Profielfoto
  Tjaja

  RW076 op 23 februari 2021 14:02
  Er zitten allemaal vieze sausjes over de films en series van de afgelopen paar jaar

  Geen idee wat je daar precies mee bedoelt. 🤔