Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 2 februari 2021

Ming-Chi Kuo doet opvallende onthullingen over mogelijke Apple Car

Of er een Apple Car komt lijkt niet meer de vraag. Er zijn vooral vraagtekens over wanneer die uitkomt en wat die kan. Kuo komt met antwoorden.

De afgelopen maanden kwam er een hoop nieuws naar buiten over de Apple Car. Het bedrijf zou in 2024 met een eigen auto op de markt willen komen meldde Reuters. Later kwam de Koreaanse website Korea Economic Daily dat Apple hiervoor gesprekken voert met Hyuandai. Het techbedrijf zoekt een partner omdat het ontwikkelen van een auto natuurlijk niet goedkoop is. Bovendien heeft een bestaande autobouwer natuurlijk enorme kennis in huis.

Wanneer komt de auto?

Toch lijkt de schatting van 2024 iets te optimistisch omdat zowel Bloomberg als de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo verwachten dat het nog jaren duurt voordat de auto ook echt verkrijgbaar is. Volgens hen zou het mogelijk pas na 2028 zijn. Bovendien zet Kuo vraagtekens bij het succes: “De markt heeft hoge verwachtingen van de Apple Car, maar we herinneren investeerders eraan dat de voorsprong van Apple op dit moment niet leidend is.”

Vandaag laat Kuo zich opnieuw uit over de Apple Car. In een rapport van de analist gaat het mogelijk het chassis gebruiken van de E-GMP, het elektrische model dat Hyundai nu aan het ontwikkelen is. Eerder gaf Hyundai zelf al informatie over de specs van het model.

Hyundai E-GMP Apple Car
De basis van de E-GMP van Hyundai.

De mogelijke specs van de Apple Car

Hyundai onthulde de ontwikkeling van de E-GMP een aantal maanden geleden en liet daarbij een aantal interessante specs zien, die mogelijk dan ook voor de Apple Car kunnen gelden. Zo zou het op een volle accu meer dan 500 kilometer kunnen afleggen en is er ook een indrukwekkende fast-charging. Binnen 18 minuten is de accu voor 80 procent opgeladen. Met 5 minuten laden is het zelfs mogelijk om ongeveer 100 kilometer af te leggen.

De topsnelheid van de nieuwe Apple Car ligt volgens Kuo op de 256 kilometer per uur en gaat van 0 naar 100 km/pu in minder dan 3,5 seconden. Natuurlijk zijn deze cijfers wel van het chassis en is het dus niet getest als de auto zwaarder is en in minder ideale windsnelheden rijdt. Desondanks belooft het veel goeds. Alles over de E-GMP lees je in dit bericht van Hyundai.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ming-Chi Kuo doet opvallende onthullingen over mogelijke Apple Car
Sluiten