Jelle van Es
Jelle van Es Hardware 10 februari 2021

Met de Satechi-oplader laad je je AirPods en Apple Watch op

Wanneer je in het bezit bent van verschillende gadgets, dan zul je vast te maken hebben met de uitdaging van alles netjes opladen. Voordat je het weet zitten alle kabels door elkaar. Wat dat betreft is deze nieuwe accessoire van Satechi een schot in de roos, want deze laad je AirPods en Apple Watch op.

Sinds vorige week is deze oplader van Satechi beschikbaar op de Amerikaanse Apple Store. Op het moment van schrijven is hij nog niet in de Nederlandse Apple Store te koop. De oplader is vooral handig wanneer je onderweg bent en je te maken hebt met een Apple Watch of je AirPods die bijna zonder stroom zitten.

Handige oplader voor AirPods of Apple Watch

De Satechi-oplader is voorzien van een USB-C uitgang die je in je MacBook, iPad of ander apparaat dat via deze uitgang je apparaat van stroom voorziet. Aan de ene kant is het dan mogelijk om je Apple Watch op te laden. En als je hem omdraait, dan heb je een vlak waar je je AirPods mee kan opladen. Echt een ideale gadget voor de momenten dat je je MacBook mee naar kantoor neemt en even je apparaat van wat extra stroom wilt voorzien. Of wanneer je gewoon een thuiskantoor hebt en alles zo netjes mogelijk wilt houden. Doordat het als een soort dongle werkt, hoef je dus niet met kabels te klooien.

Zo plug je hem in je MacBook

Tegelijkertijd is het ook wel een groot ding. Wanneer je hem aan één van de twee kanten van je MacBook gebruikt, dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om de tweede port aan die zijde voor iets anders in te zetten. De oplaadkabel van je laptop moet je zodoende aan de andere kant plaatsen. En als je dan ook nog een dongle gebruikt voor je scherm en toetsenbord, dan wordt het al erg krap.

Tegelijk opladen is mogelijk

Wel is het mogelijk om beide accessoires tegelijkertijd op te laden. Maar dan heb je wel te maken met het feit dat één van de twee apparaten op zijn kop hangt. En dan is het maar de vraag in hoeverre dat goed zal gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met de Satechi-oplader laad je je AirPods en Apple Watch op
Sluiten