Met de Controlly-app verandert je controller in een Mac-afstandsbediening

Door: Jelle van Es - 0 reacties
Controlly
(Afbeelding: Sony)

Het is inmiddels al een tijdje mogelijk om makkelijk je PlayStation 4- of Xbox-controller te koppelen aan je Apple-apparaat. Dat is ideaal om te gamen. Maar de bedenker achter de nieuwe Mac-app Controlly wilde iets meer halen uit de controller.

Zodoende werd Controlly een app waarmee je je gamecontroller omtovert naar een soort afstandsbediening voor je Mac. Op die manier kun je met de controller naast je makkelijk en snel bepaalde shortcuts activeren en zo net wat productiever zijn.

Controlly-app werkt als een Mac-afstandsbediening

De app werd opgepikt door website Macrumors, die er ook mee aan de slag is gegaan. Met de app is het mogelijk om via je controller diverse activiteiten te doen. Denk daarbij aan het tonen van de desktop, het aanpassen van het contrast, het veranderen van de volume en ga zo maar door. Op die manier kun je vanaf een afstandje makkelijk de muziek of een Youtube-video aanpassen zonder dat je per se achter je scherm hoeft te zitten. Ook zou je in de nabije toekomst op die manier je controller kunnen gebruiken om door een powerpoint presentatie te lopen. Dat staat wellicht wat geiniger dan wanneer je met een muis loopt te klooien.

Met de Controlly-app kun je zelf gaan bepalen wat welke knoppen precies moet doen. Zo kun je straks met de R2-knop van de PlayStation 4 een bepaalde app lanceren en stop je de muziek met de X-knop. Het enige wat je moet doen naast het downloaden van de app is in de Toegankelijkheidssetting in de Systeemvoorkeuren activeren dat apps jouw computer mogen aansturen. Doe je dat niet, dan werkt het geheel niet.

Gratis te proberen

Mocht je zelf aan de slag willen gaan met Controlly, dan is het goed om te weten dat je hem gratis kunt downloaden. Vervolgens kun je een week proberen of het iets voor jou is. Daarna moet je voor 3,99 euro de app kopen.

Reacties

0 reacties