Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 25 februari 2021

macOS Big Sur update 11.2.2 update voorkomt mogelijke schade aan MacBooks

Veel MacBook Air- en MacBook Pro-gebruikers maken door het gebrek aan aansluitmogelijkheden, gebruik van een USB-C-hub of dock. Helaas bleken er hierdoor bij bepaalde modellen problemen te ontstaan. Sommige laptops liepen schade op nadat er USB-C randapparatuur op werd aangesloten. Met de komst van macOS Big Sur 11.2.2 update zou de incompatibiliteit van MacBooks met bepaalde hubs en docks van derden opgelost moeten zijn.

Apple heeft vandaag macOS Big Sur 11.2.2 uitgerold. De update voorkomt, volgens de Apple Support-pagina, dat USB Type-C-hubs en docks van derden mogelijk schade toebrengen aan recente MacBook Pro- en MacBook Air-modellen:

macOS Big Sur 11.2.2 voorkomt dat MacBook Pro (2019 of later) en MacBook Air (2020 of later) -modellen schade oplopen wanneer ze worden aangesloten op bepaalde niet-compatibele USB-C-hubs en docks van derden,”

Probleem met USB-C hubs en docks van derden

Apple heeft geen aanvullende informatie verstrekt over het probleem met de USB-C-hubs en docks, dus hoe ernstig deze bug was, en of er veel mensen last van deze bug hadden, is onduidelijk. Het moet echter belangrijk genoeg zijn geweest om de aandacht van Apple te trekken de techgigant ertoe te brengen om een tussentijdse macOS Big Sur-update uit te brengen om het probleem op te lossen.

De update is te downloaden door naar de app Systeemvoorkeuren te gaan en op Software-update te klikken. Nadat de pagina is vernieuwd, zou je de macOS 11.2.2 Big Sur-update moeten kunnen downloaden. De update is beschikbaar is voor alle Macs, die macOS Big Sur 11.2 draaien, dus niet alleen voor de modellen die zijn getroffen door het USB-C probleem.

Mocht je al schade hebben ondervonden, dan zal Apple dit normaal gesproken wel gratis verhelpen. Maar voorkomen is beter als genezen, nietwaar?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS Big Sur update 11.2.2 update voorkomt mogelijke schade aan MacBooks
Sluiten