Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 februari 2021

Deze populaire poorten keren volgens Kuo terug op de MacBook Pro

In de tweede helft van 2021 moeten er twee nieuwe MacBook Pro-modellen verschijnen, zo luiden de geruchten. En die modellen krijgen mogelijk de beschikking over functies die eerder weggehaald waren. Analist Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple zowel de SD-kaartlezer, als de HDMI-poort terugbrengt naar de Apple-laptop.

Dat schrijft Apple Insider, die het nieuws baseert op een investeerdersbericht van Kuo. De nieuwe MacBook Pro-modellen moeten een aangepast design gaan krijgen, waardoor er ruimte is voor oude functies. Zo komen er extra mogelijkheden vrij voor het aansluiten van externe apparaten, aldus de analist.

SD-kaartlezer en HDMI-poort komen terug

De afgelopen jaren heeft Apple vooral ingezet op usb-c en Thunderbolt, waardoor je vaak met een omweg bepaalde functies terug moest halen. Of elke gebruiker zit te wachten op SD-kaartondersteuning en een ingebouwde HDMI-poort is nog maar de vraag. Zeker als er al geïnvesteerd is in alternatieven en accessoires.

M1 MacBook Pro
De MacBook Pro 2020

Het lijkt erop dat leverancier Genesys Logic de exclusieve leverancier gaat worden. Ook kan dit bedrijf in de toekomst een nog veel grotere rol gaan spelen in de productie van Apple-producten, aldus Kuo. Dit bedrijf zou nog wel eens een flinke push kunnen geven aan de overstap naar het usb 4.0-protocol.

De toekomst van de MacBook Pro

Vorige maand zei Kuo nog dat hij verwacht dat Apple in de tweede helft van 2021 twee nieuwe MacBook Pro-modellen gaat lanceren. Het gaat dan om een 14 en 16 inch variant, voorzien van een mini-led scherm. Ook het design gaat op de schop. Volgens Kuo gaat Apple’s laptop de stap maken naar afgevlakte randen, die we al kennen van de iPhone 12 en iPad Pro.

Daarnaast moeten de nieuwe professionele Apple-laptops ruimte bieden aan een nieuwe MagSafe-oplader. Het gaat hier waarschijnlijk om een soortgelijke functie die eind vorig jaar geïntroduceerd werd voor de iPhone 12. Verder verdwijnt de Touch Bar, waardoor er weer ruimte is voor een rij met fysieke knoppen.

Reageer op artikel:
Deze populaire poorten keren volgens Kuo terug op de MacBook Pro
Sluiten