Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 10 februari 2021

Apple gaat MacBooks met dit specifieke probleem gratis repareren

Het kan gebeuren dat je MacBook Pro uit 2016 of 2017 een probleem met de accu heeft: dan laadt hij niet meer op voorbij de één procent. Mocht dit het geval zijn, dan is er nog geen nood aan de man. Apple erkent het probleem namelijk en laat weten je hem gratis kunt laten repareren bij het bedrijf.

Apple heeft hiervoor een document gepubliceerd ter ondersteuning. Het document staat sinds dinsdag online en meldt dat het probleem een bepaalde waarschuwing moet activeren. Heeft je MacBook Pro uit 2016 of 2017 dit specifieke probleem – dat de accu dus niet verder oplaadt dan één procent – dan krijg je de melding dat wordt aanbevolen onderhoud uit te voeren bij Apple.

Apple gaat accu problemen oplossen

Apple erkent het probleem dus en laat tevens weten dat het om een klein aantal MacBook Pro-modellen gaat, die dus in 2016 of 2017 verkocht zijn. Het is niet bekend om hoeveel apparaten het precies gaat.

MacBook Pro
MacBook Pro 2016

Problemen met MacBook Pro-modellen

In het document staat dat de problemen verschijnen bij een aantal MacBook Pro-modellen met een 13 of 15 inch scherm.

  • MacBook Pro (13-inch, 2016, twee Thunderbolt 3-poorten)
  • MacBook Pro (13-inch, 2017, twee Thunderbolt 3-poorten)
  • MacBook Pro (13-inch, 2016, vier Thunderbolt 3-poorten)
  • MacBook Pro (13-inch, 2017, vier Thunderbolt 3-poorten)
  • MacBook Pro (15-inch, 2016)
  • MacBook Pro (15-inch, 2017)

Wanneer je het probleem met het opladen van je accu tegenkomt, dan wordt aangeraden direct met Apple contact op te nemen. Zo kom je in aanmerking voor een vervanging van de batterij. Voordat de accu vervangen wordt, controleert Apple de toegestuurde MacBook Pro nog wel. Je kunt de gezondheid van je accu controleren door naar de systeeminstellingen te gaan op je laptop.

Update je MacBook

Verder raadt Apple aan dat je de meest recente update voor macOS installeert op je laptop. Het gaat dan om de macOS Big Sur 11.2.1-update (of later) of de macOS Catalina 10.15.7-versie. Wellicht kan dat het probleem in de toekomst voorkomen.

Reageer op artikel:
Apple gaat MacBooks met dit specifieke probleem gratis repareren
Sluiten