Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Accessoires 4 februari 2021

KEF Mu3: stijlvol AirPods-alternatief met actieve ruisonderdrukking

Audiofabrikant KEF lanceert een nieuwe set oordoppen, die prima dienst kunnen doen als alternatief voor de AirPods van Apple. Het nieuwe setje biedt onder meer actieve ruisonderdrukking (active noise cancelling) en is ontworpen door Ross Lovegrove, die eerder met KEF in zee ging.

KEF is een audiofabrikant die onder meer bekendstaat om zijn vele speakers. Denk dan aan hifi-speakers en draadloze speakers, maar er worden ook koptelefoons gemaakt. Het bedrijf bestaat inmiddels zestig jaar en heeft een behoorlijke following opgebouwd.

Het nieuwste product van het merk is de Mu3. Dit is een set oordoppen met een splash-proof design die bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. De batterij gaat in totaal 24 uur mee. Negen uur wanneer de oordoppen helemaal opgeladen zijn en nog eens vijftien uur wanneer je de oplaadcase en tevens opbergdoos meeneemt.

AirPods-alternatief KEF Mu3

De KEF Mu3-earphones hebben speciaal afgestemde actieve noise cancelling. Het stelt de Mu3 in staat om externe ruis te elimineren zonder de details van de muziek te beïnvloeden. In de Mu3-oordoppen zitten dynamische drivers met een formaat van 8,2 mm. Die drivers beschikken over een volledig bereik.

KEF Mu3
KEF Mu3-oordoppen

Dat zorgt voor een “uitzonderlijk dynamisch en goed gebalanceerd geluid”, met “rijke middentonen, gedetailleerde bassen en heldere hoge tonen”, aldus de fabrikant in het persbericht.

Ross Lovegrove is verantwoordelijk voor het zogenaamde sculpturale design van de oordoppen. Eerder werkte Lovegrove al aan de Muon- en Muo-speakers van het bedrijf. Dat design is niet alleen bedoeld voor het oog; er is namelijk ook gedacht aan de ergonomie.

Sporten en bankhangen

Zo moeten de oordoppen in allerlei situaties goed blijven zitten: of je nu aan het sporten of bankhangen bent. De earphones worden geleverd met siliconen eartips in vier verschillende maten, om zo de meest op maat gemaakte pasvorm voor jouw oren te bieden.

Verder is er ondersteuning voor bluetooth 5.0 en kun je ze gebruiken in combinatie met Android en iOS. De Mu3 Noise Cancelling True Wireless earphones van KEF zijn ze eerste maand exclusief verkrijgbaar via de website van KEF. voor 230 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KEF Mu3: stijlvol AirPods-alternatief met actieve ruisonderdrukking
Sluiten