KEF Mu3: stijlvol AirPods-alternatief met actieve ruisonderdrukking

Door: Wesley Akkerman - 8 reacties
KEF Mu3
(Afbeelding: KEF)

Audiofabrikant KEF lanceert een nieuwe set oordoppen, die prima dienst kunnen doen als alternatief voor de AirPods van Apple. Het nieuwe setje biedt onder meer actieve ruisonderdrukking (active noise cancelling) en is ontworpen door Ross Lovegrove, die eerder met KEF in zee ging.

KEF is een audiofabrikant die onder meer bekendstaat om zijn vele speakers. Denk dan aan hifi-speakers en draadloze speakers, maar er worden ook koptelefoons gemaakt. Het bedrijf bestaat inmiddels zestig jaar en heeft een behoorlijke following opgebouwd.

Het nieuwste product van het merk is de Mu3. Dit is een set oordoppen met een splash-proof design die bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. De batterij gaat in totaal 24 uur mee. Negen uur wanneer de oordoppen helemaal opgeladen zijn en nog eens vijftien uur wanneer je de oplaadcase en tevens opbergdoos meeneemt.

AirPods-alternatief KEF Mu3

De KEF Mu3-earphones hebben speciaal afgestemde actieve noise cancelling. Het stelt de Mu3 in staat om externe ruis te elimineren zonder de details van de muziek te beïnvloeden. In de Mu3-oordoppen zitten dynamische drivers met een formaat van 8,2 mm. Die drivers beschikken over een volledig bereik.

KEF Mu3
KEF Mu3-oordoppen (Afbeelding: KEF)

Dat zorgt voor een “uitzonderlijk dynamisch en goed gebalanceerd geluid”, met “rijke middentonen, gedetailleerde bassen en heldere hoge tonen”, aldus de fabrikant in het persbericht.

Ross Lovegrove is verantwoordelijk voor het zogenaamde sculpturale design van de oordoppen. Eerder werkte Lovegrove al aan de Muon- en Muo-speakers van het bedrijf. Dat design is niet alleen bedoeld voor het oog; er is namelijk ook gedacht aan de ergonomie.

Sporten en bankhangen

Zo moeten de oordoppen in allerlei situaties goed blijven zitten: of je nu aan het sporten of bankhangen bent. De earphones worden geleverd met siliconen eartips in vier verschillende maten, om zo de meest op maat gemaakte pasvorm voor jouw oren te bieden.

Verder is er ondersteuning voor bluetooth 5.0 en kun je ze gebruiken in combinatie met Android en iOS. De Mu3 Noise Cancelling True Wireless earphones van KEF zijn ze eerste maand exclusief verkrijgbaar via de website van KEF. voor 230 euro.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Kevin

  Goed opletten, Apple. Oordopjes kunnen er dus ook stijlvol uitzien.

 • Profielfoto
  Buzz

  Stijlvol? Ze zijn zo te zien alleen al minstens 3x zo groot als Airpods, en ze zijn gemaakt van plastic dat op metaal zou moeten lijken (of is het andersom).

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Stijlvol, een plastic klomp zilver met KEF er op. Stijlvol?

   

 • Profielfoto
  Eyeapple

  KEF is wel een zeer goed hifi merk. Ben erg benieuwd naar de eerste reviews. Of ze nou mooi of lelijk zijn? Voor mij niet zo belangrijk.

 • Profielfoto
  okeribok

  Beter klinken: waarschijnlijk wel. Betere noise cancelling: kan heel goed. Handiger automatisch verbinden: sluit het niet uit.

  Geen spatial audio (dat het al niet doet op de blijkbaar al obsolete ipad “pro” 2017 grr), en ook geen midi controller met Holonist. Nou ja. Kan ik misschien wel zonder.

 • Profielfoto
  Buzz

  Handiger automatisch verbinden kan je wel uitsluiten. KEF is wel een merk met een goede naam, van vroeger. Maar van software en gebruikers ervaring hebben ze geen kaas gegeten. Ik heb zo’n setje LSX speakers met AirPlay 2 functionaliteit. Ziet er mooi uit en klinkt behoorlijk goed (maar dat doet een HomePod ook), alleen app, firmware en afstandsbediening van KEF zijn echt complete rotzooi, die je bij een product van €80 nog beter verwacht (adviesprijs LSX is €1200).

 • Profielfoto
  RW076

  Aah fijn, ik kom hier namelijk omdat ik iets anders zoek dan Apple producten.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Niet eens Multilink!

  Laat maar dan…