Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 2 februari 2021

iPhone binnenkort makkelijker te ontgrendelen dankzij Apple Watch

Face ID is een uitstekende manier om je iPhone te ontgrendelen en daarmee dus ook een fijn alternatief op Touch ID. Al lopen gebruikers sinds de mondkapjesplicht wel een beetje tegen de lamp. Het ontgrendelen van je iPhone is een stuk onhandiger geworden en daarom komt Apple met een oplossing.

In de beta van iOS 14.5 duikt een nieuwe functionaliteit op die het mogelijk maakt om je iPhone op een andere manier te ontgrendelen. Niet met je vingerafdruk of je gezicht, maar met je Apple Watch.

Apple Watch de sleutel voor je iPhone

De Apple Watch is binnenkort niet alleen meer de sleutel voor je Mac, maar dus ook voor je iPhone. Een erg fijne toevoeging die vooral met de huidige maatregelen van pas zal komen. Face ID is al jaren een uitstekend alternatief op Touch ID, maar is dankzij het dragen van mondkapjes de afgelopen maanden toch een stuk minder gebruiksvriendelijk geworden. Eerder maakte Apple het al mogelijk om de iPhone sneller te laten detecteren dat de gebruiker een mondkapje ophad. Hierdoor verschenen de cijfers voor je pincode sneller in beeld, waardoor de telefoon toch iets sneller ontgrendeld kon worden.

Wie zijn iPhone graag wilt ontgrendelen met zijn Apple Watch hoeft deze functie alleen nog maar te activeren. Dit doe je als volgt:

  • Ga naar de Instellingen
  • Kies voor de optie Face ID en toegangscode
  • Zoek naar Ontgrendelen met Apple Watch
  • Zet het schuifje op groen

Hou er wel rekening mee dat je iOS 14.5 nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de functionaliteit. Het besturingssysteem is op dit moment in beta, dus het zal nog wel even duren voor we er allemaal mee aan de slag kunnen.

iPhone met een mondkapje
Onhandig hoor!

iOS 14.5: wat nog meer?

De iOS 14.5 beta heeft natuurlijk veel meer te bieden dan alleen de mogelijkheid om je iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch. Zo zijn er nog een aantal andere functionaliteiten te vinden. Het nieuwe besturingssysteem brengt bijvoorbeeld ondersteuning voor een aantal gamecontrollers. Het gaat om de controllers die gepaard gaan met de nieuwe generatie consoles van Sony (PlayStation 5) en Microsoft (Xbox Series X). Daarnaast introduceert Apple ook de functionaliteit die het vorige week uit de doeken deed. In iOS 14.5 is het mogelijk om tracking van apps en websites te blokkeren.

Daarnaast veranderen er ook een aantal kleine dingen:

  • Siri belt de hulpdiensten waar nodig
  • Apple Podcasts krijgt een nieuw ontwerp
  • Updatescherm aangepast
  • Apple Music heeft een nieuwe Voor Jou-tabje
  • Zoeken in Apple News niet meer gebaseerd op following
  • Apple Fitness+ content te streamen via AirPlay 2

Wanneer iOS 14.5 voor iedereen te gebruiken is wordt vandaag niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone binnenkort makkelijker te ontgrendelen dankzij Apple Watch
Sluiten