Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 8 februari 2021

iPhone 12 mini-productie wordt mogelijk stopgezet na tegenvallende vraag

De iPhone 12 mini met 5G aan boord is een uitstekende oplossing voor mensen die high-end, maar ook compacte smartphone zoeken. Desondanks blijkt het toestel niet ontzettend goed te scoren. Daardoor schijnt Apple te overwegen om de productie van de compacte telefoon in z’n geheel stop te zetten.

De iPhone 12 mini heeft een paar voordelen. Hij is lekker compact, is voor een iPhone niet duur en biedt je de mogelijkheid aan de hoeken van het scherm aan te raken zonder je telefoon te hoeven verplaatsen in je hand. Maar er zijn ook nadelen. Denk dan bijvoorbeeld aan de kleinere accu, met een vermogen van 2.227 mAh.

Stopt de productie van de iPhone 12 mini?

Of dat nu precies de reden is, is niet te zeggen. Maar nu blijkt dat de iPhone 12 mini het niet ontzettend goed doet onder consumenten. MyDrivers schrijft dat de mini op dit moment de slechts verkopende iPhone 12 is van alle vier de modellen. Zo is de mini goed voor slechts zes procent van de totale omzet die Apple tot nu toe uit de 12-serie gehaald heeft.

iPhone 12 mini
Het dual-camerasysteem

Daarom denken analisten van J.P. Morgan nu dat Apple voornemens is de productie van de iPhone 12 mini stop te zetten. Dat moet in het tweede kwartaal van 2021 gaan gebeuren.

William Yang, een analist met kennis van de bevoorradingsketen bij J.P. Morgan, heeft eerder z’n schatting van het totale aantal geproduceerde iPhone 12- en 12 mini-modellen teruggeschroefd met respectievelijk elf en negen miljoen units. De iPhone 12 Pro en Pro Max doen het aanzienlijk beter, waardoor analisten nu verwachten dat Apple juist meer van die smartphones gaat produceren. De Pro Max moet met elf miljoen units omhoog gaan.

Apple houdt vertrouwen in kleine smartphone

Ondanks de tegenvallende verkoop van de mini, is Apple naar verluidt nog altijd van plan ook in 2021 vier iPhone-modellen uit te brengen. Dit jaar zou de focus liggen op optimalisaties, waardoor ook het kleinere model beter zou moeten presteren.

Reageer op artikel:
iPhone 12 mini-productie wordt mogelijk stopgezet na tegenvallende vraag
Sluiten