Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 17 februari 2021

iPhone 12-hardwareproblemen vanaf nu veel makkelijker te repareren

Apple heeft enkele Apple Authorized Service Providers op de hoogte gesteld van een nieuwe reparatiemethode voor iPhone 12 en 12 mini. Voortaan zijn die twee smartphones gemakkelijker te repareren. Zo kunnen onderdelen gemakkelijker vervanger worden en hoeft er niet meteen een vervangend toestel aangeboden te worden.

Dat blijkt uit een interne memo die in handen is van de Apple-nieuwswebsite MacRumors. In de memo wordt gesproken over same-unit repairs, die vanaf 23 februari aanstaande aangeboden kunnen worden bij de Apple Authorized Service Providers.

iPhone 12 gemakkelijker te repareren

Het gaat dan om de iPhone 12- en iPhone 12 mini-modellen die niet meer ingeschakeld kunnen worden nadat ze uitgevallen zijn of problemen hebben met het moederbord, het Face ID-systeem, glas dat kapot gegaan is of de behuizing die niet meer helemaal dicht zit.

iPhone 12 mini
Achterkant van de mini

Apple Authorized Service Providers (en waarschijnlijk ook de Genius Bars) krijgen de beschikking over een nieuw ‘iPhone rear system’-onderdeel. Dit is de achterkant van een 12 of 12 mini, die voorzien is van alle benodigde componenten. Denk dan aan de batterij, het moederbord, de spoel voor het draadloos opladen, Taptic-engine, Face ID-systeem, etcetera. Dingen die niet aanwezig zijn, zijn bijvoorbeeld de camera’s aan de achterkant en het scherm.

Dit gaat er veranderen

Komt er bijvoorbeeld een klant binnen die laat weten dat het glas op de achterkant van zijn iPhone 12 mini kapotgegaan is, dan kunnen technici ter plekke het apparaat repareren. Dat doen ze dan door gewoon de achterkant los te maken en te vervangen met dat nieuwe onderdeel. Het nieuwe onderdeel sluit dan naadloos aan op het scherm en de camera.

De voorwaarde is dan wel dat het scherm en de camera niet stuk zijn op dat moment, want anders bestaat de kans dat je alsnog het complete toestel moet laten vervangen of een andere reparatiemethode nodig hebt.

Sneller en beter voor het milieu

De nieuwe reparatiemethode is vanaf 23 februari beschikbaar in alle landen waar de iPhone 12 en de 12 mini verkocht worden. De 12 Pro en 12 Pro Max komen niet in aanmerking voor het nieuwe onderdeel. Met deze stap wil Apple ook zijn CO2-voetafdruk beperken op de lange termijn.

Reageer op artikel:
iPhone 12-hardwareproblemen vanaf nu veel makkelijker te repareren
Sluiten