Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 24 februari 2021

In deze game vind je de originele stem van Siri

Mocht je in het bezit zijn van een pc, PlayStation 4 of Nintendo Switch, dan kun je deze week aan de slag gaan met Persona 5 Strikers. En aan het begin van de game hoor je daarbij grappig genoeg de originele stem van Siri.

En dat is heel bewust gedaan. In de game Persona 5 Strikers bestaat er een digitale assistent genaamd EMMA. Net als bij Siri kun je haar om hulp vragen en beantwoordt ze die met informatie. En de ontwikkelaar is dus een stap verder gegaan door de stem van Susan Bennett te gebruiken.

Siri in Persona 5 Strikers

En Susan Bennett is dus weer de originele stem van Siri. Inmiddels is ze vervangen. Ze was de stem van de digitale assistent bij iOS 5 op de iPhone 4S. Bij de lancering van iOS 7 werd ze vervangen. Maar nu is ze dus soort van terug, ook al speelt ze geen belangrijke rol in de game. Het is gewoon grappig dat ze zich hier voor heeft uitgeleend. Hieronder vind je de video waarin Bennett haar stem zit. Mocht de video niet automatisch beginnen op de plek waar ij zou moeten beginnen, dan moet je even doorspoelen naar ongeveer 9:44 minuten.

Mocht je willen weten hoe de originele Siri precies klonk, dan is deze oude video de moeite waard. Dat is namelijk de reclame die het grote publiek kennis liet maken met de virtuele assistent. Destijds was de service alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. Pas veel later kwam de service naar ons toe en hebben we momenteel gewoon een Nederlandse variant, waardoor we dus geen idee hebben hoe de Engelse versie klinkt.

Persona 5 Strikers

Persona 5 Strikers is dus de game waar deze originele stem van Siri in zit. Het is een Japanse RPG met veel actie-elementen die zeer de moeite waard is. De game is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren.

Reageer op artikel:
In deze game vind je de originele stem van Siri
Sluiten