Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 9 februari 2021

iCloud-wachtwoorden gebruiken in Google Chrome: zo doe je dat!

Om zo veilig mogelijk te blijven op het internet is het aan te raden om voor ieder account dat je aanmaakt een ander wachtwoord te gebruiken. Alleen loop je soms wel tegen het probleem aan dat je niet meer weet welk wachtwoord je precies moet hebben. Gelukkig is iCloud-wachtwoorden wat dat betreft je redder in nood. 

Het is nu ook mogelijk om deze digitale kluis ook te openen via Google Chrome. Dat kan door gebruik te maken van de extensie die Apple vorige week uitbracht. Alleen hoe maak je er nu precies gebruik van? In dit artikel leggen we het je uit!

iCloud-wachtwoorden in Google Chrome

Dankzij iCloud-wachtwoorden is het mogelijk om al je wachtwoorden veilig op één plek op te slaan. De digitale kluis is erg handig wanneer je gebruik maakt van een iDevice of Apple-software zoals Safari. Sinds vorige week is de tool overigens ook handig voor Google Chrome gebruikers. Apple heeft een nieuwe extensie uitgerold voor de browser, zodat jij je digitale kluis ook daar kunt openen.

Het is een vrij opvallende zet van Apple om iCloud-wactwoorden beschikbaar te maken voor Chrome-gebruikers. Safari voor Windows verdween al een aardige tijd terug, waardoor het gebruik van de tool niet meer mogelijk was. Mensen met een Windows-apparaat konden tot op heden dus vrij lastig hun wachtwoorden uit de sleutelhanger gebruiken of nieuwe wachtwoorden toevoegen. Met de nieuwe extensie voor Chrome komt daar dus verandering in. Wanneer jij in de browser in wilt loggen via iCloud-wachtwoorden is dat mogelijk, maar ook wanneer je wachtwoorden opslaat zul je er profijt van hebben. Deze wachtwoorden zijn vervolgens ook op je Apple-apparaten te gebruiken, waardoor je niet meer hoeft te grijpen naar een wachtwoord-manager van een derde partij.

iCloud-wachtwoorden
De extensie in Google Chrome

Zo maak je er gebruik van

Erg handig natuurlijk dat Apple de nieuwe extensie heeft uitgerold, maar het kan zijn dat jij niet weet hoe je ermee aan de haal moet gaan. Daarom leggen we het je in dit artikel stap voor stap uit.

  • Ga naar de iCloud-wachtwoorden extensie in de Chrome Web Store
  • Klik op de blauwe Toevoegen aan Chrome knop
  • Je krijgt een pop-up in beeld
  • Druk vervolgens op Toevoegen
  • Druk op het iCloud-extensie icoon in de werkbalk
  • Staat het icoontje er niet? Ga dan naar Instellingen -> Extensies en open iCloud-wachtwoorden
  • Open de extensie en log in op je iCloud-account

De extensie van Apple is op de achtergrond actief en zal je de mogelijkheid geven om wachtwoorden in te vullen wanneer je dat gevraagd wordt. Om te verifiëren dat jij het bent zul je dus zo nu en dan het wachtwoord van je iCloud-wachtwoorden in moeten voelen. Zorg er dus in ieder geval voor dat je dat wachtwoord altijd bij de hand hebt. Voeg je voor het eerst een nieuw wachtwoord in, dan zal je de vraag krijgen of je deze op wilt slaan in de extensie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iCloud-wachtwoorden gebruiken in Google Chrome: zo doe je dat!
Sluiten