Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 11 februari 2021

Homeland-ster gaat hoofdrol spelen in Apple TV+-serie Essex Serpent

Claire Danes krijgt de hoofdrol in de nieuwe Apple TV+-serie Essex Serpent. Danes kun je vooral kennen van haar rol in Homeland.

Apple haalde in augustus de serie Essex Serpent binnen. De bedoeling was dat de bekende actrice Keira Knightly de hoofdrol zou gaan spelen in de serie, maar zij bedankte in oktober voor de eer. De makers van de serie moesten daarna op zoek naar een andere actrice. Ze zijn nu terechtgekomen bij Claire Danes die speelt in de bekende titel Homeland.

Claire Danes in Essex Serpent

Essex Serpent is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Perry. Het gaat over kersverse weduwe Cora die door de dood van haar man bevrijd is van een gewelddadig huwelijk. Van het Victoriaanse Londen verhuist ze naar een klein dorpje in Essex. Dat doet ze omdat ze gehoord heeft van een lokale legende over een mythologisch figuur met de naam de Essex Serpent. Het wezen zou zijn teruggekeerd naar het gebied.

Ondanks dat eerste keuze Keira Knightly bedankte voor de eer, heeft Apple met Clare Danes zeker geen kleine naam binnengehaald. Ze is een van de populairste actrices op dit moment en wist viermaal een Golden Globe en driemaal een Emmy Award te winnen. Natuurlijk is ze vooral bekend van Homeland, maar ze speelde ook in My So-Called Life en Temple Grandin.

Een Europese Apple TV+ Original

De serie wordt gemaakt door de Britse tak van Apple TV+ en wordt dan ook een Europese Apple TV+ Original. Clio Bernard is verantwoordelijk als regisseur terwijl Anna Symon de hoofdschrijfster is van het script. Wanneer we de serie kunnen verwachten op Apple TV+ is nog onbekend, maar aangezien nu pas Danes wordt aangekondigd kan het nog wel even duren.

Reageer op artikel:
Homeland-ster gaat hoofdrol spelen in Apple TV+-serie Essex Serpent
Sluiten