Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 26 februari 2021

‘Hey Siri’, ‘Hey Google’ en nu ook ‘Hey Facebook’: dit moet je weten

Slimme assistenten zijn er in vele vormen en maten, maar zijn bijna allemaal op dezelfde manier te bereiken. Zo horen we op dagelijkse basis heel wat ‘Hey Siri’ en ‘Hey Google’ kreten voorbijkomen. Al komt daar met ‘Hey Facebook’ nu een nieuwe uitspraak bij.

Op de website van van Oculus wordt duidelijk dat Facebook dezelfde kant op wil gaan als Apple, Google en Amazon. De nieuwe Quest 2 reageert vanaf nu namelijk op het woord “Hey Facebook”, waardoor je als gebruiker een aantal opdrachten kunt geven met je stem.

‘Hey Facebook’ vanaf nu een ding

Net als Apple en Google zet ook Facebook voet in de markt voor slimme assistenten. Het bedrijf zorgt ervoor dat de nieuwe Oculus Quest 2 vanaf heden ook met je stem te bedienen is. Iets dat mogelijk is door de term ‘Hey Facebook’ te roepen. Voor de één misschien erg fijn, voor de ander een nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Facebook staat alles behalve goed bekend als het om privacy gaat en de introductie van een slimme assistent die meeluistert zal daarom niet bij iedereen in de smaak vallen. Toch lijkt het bedrijf je op dat gebied wel tegemoet te komen.

In het persbericht maakt het bedrijf bekend dat je als gebruiker een keuze hebt over wat er met de opnames gebeurt. Je kunt Facebook toestemming geven om deze op te slaan en te gebruiken voor de verbetering van functionaliteiten, of je hebt de keuze om hier niet aan bij te dragen. Verder is het heel makkelijk om de opgeslagen opnames overigens te beheren. In de instellingen is het mogelijk om deze terug te luisteren, te verwijderen of de functionaliteit volledig uit te schakelen. Facebook laat in het persbericht weten dat het “onze verantwoordelijkheid is om je privacy te beschermen” en de gebruikers via de website daar zo goed mogelijk in wil ondersteunen.

Facebook iPhone camera 16x9
Klik/tap voor groter.

Meer apparaten

Op dit moment is de slimme assistent alleen beschikbaar voor de Oculus Quest 2, maar de verwachting is dat alle Quest-apparaten uiteindelijk voorzien zullen worden. Amerikaanse website The Verge laat in ieder geval weten dat Portal inmiddels ook voorzien is. Eerder was het mogelijk om deze te ontwaken met ‘Hey Portal’, maar dat is vanaf nu ook te doen met ‘Hey Facebook’.

Het is op dit moment overigens ook nog niet bekend of het bedrijf de functionaliteit ook naar zijn eigen platformen, en bijbehorende apps, brengt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Hey Siri’, ‘Hey Google’ en nu ook ‘Hey Facebook’: dit moet je weten
Sluiten