Gratis periode Apple TV+ verlengd tot en met juni

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
Apple TV+ Tim Cook
Bron: Apple

Goed nieuws voor mensen met een gratis Apple TV+-abonnement. Apple maakt bekend dat die periode nu tot en met juni is verlengd.

Apple TV+ is nu meer dan een jaar in de lucht. Klanten die bepaalde Apple-producten kochten, kregen het abonnement gratis erbij. Zo kreeg je bij de nieuwste iPhone een jaar gratis de dienst. Na die periode zou het gratis abonnement moeten stoppen en zou je moeten betalen. Die gratis periode is nu opnieuw verlengd.

Apple TV+ verlengd de gratis periode

Apple heeft afgelopen weekend een e-mail gestuurd naar de leden die gratis gebruikmaken van Apple TV+. “We geven je extra tijd om te blijven genieten van Apple Originals. Je hoeft niets te doen, we wensen je veel gratis kijkplezier tot juli,” staat te lezen in de e-mail. De nieuwe vernieuwingsdatum zie je binnenkort in abonnementen beheren verschijnen. Daarin kun je ook de dienst opzeggen als je het niet meer wil gebruiken.

In de e-mail van Apple prijst het ook haar eigen series en vertelt het bedrijf dat we nog meer nieuwe seizoenen kunnen verwachten. “The Morning Show won een Emmy, Ted Lasso werd genoemd als de beste komedie van 2020, en daarmee heeft Apple TV+ de lat hoog gelegd voor kwalitatieve storytelling. Duik in het nieuwe seizoen van M. Night Shyamalans Servant, Peabody-winnaar Dickinson, en meer geprezen series die dit jaar terugkeren.”

Apple TV Plus verlenging
Mensen met een gratis abonnement ontvingen deze e-mail. (Afbeelding: Apple)

De reden voor verlenging

Natuurlijk is de gratis verlenging van Apple TV+ niet alleen goodwill van het bedrijf. Volgens 9to5Mac heeft de verlenging te maken met het aanbod van de streamingdienst. Dat is nog lang niet zover als Apple zelf wil en daarom zou het bedrijf het niet eerlijk vinden om 4,99 euro per maand te vragen. Een aantal titels zijn vertraagd vanwege de coronacrisis.

Dat tekort aan content heeft natuurlijk ook een ander gevolg. Als mensen ontevreden zijn over het aanbod zeggen ze op. Om toch nog mensen langer binnenboord te houden en te overtuigen is de gratis verlenging van het abonnement natuurlijk ideaal.

Op dit moment maakt 62 procent van de Apple TV+-leden gebruik van een gratis abonnement. Uit onderzoek blijkt maar 30 procent van die groep haar abonnement wil verlengen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  remmi71

  Ik had mijn abonnement vorige week al opgezegd
  Helaas zie ik nu geen optie op gratis door te gaan

 • Profielfoto
  rabuto

  Heb ‘m nog niet opgezegd, wel alles gezien wat ik wilde. Vind de kwaliteit van goed tot tenen krommend. Ga’m waarschijnlijk niet verlengen na eind juni. Hopelijk komen er voor die tijd nog wat pareltjes. Anders maar niet sowieso veel keuze bij alle streamingdiensten vaak net niet wat je zoekt…

 • Profielfoto
  Spongebob

  ik vond de kwaliteit van TMS, SVT en FAM net heel erg goed. had dat eigenlijk niet verwacht. ik ga zeker en vast ook de andere series een kans geven