Jelle van Es
Jelle van Es App Store 15 februari 2021

Google voorziet YouTube voor het eerst in twee maanden van update

Google voorziet YouTube voor het eerst in twee maanden van update
Google is een beetje aan het klooien met hun apps op de iPhone. Dankzij de nieuwe privacy labels heeft het verschillende apps niet van een update voorzien, waardoor de Gmail-app nu problemen geeft. Ook bij Youtube liep het niet helemaal lekker.

Maar daar is nu gelukkig een einde aan gekomen. Na twee maanden heeft Google de Youtube-app van een broodnodige update voorzien. Inclusief de privacy labels wat waarschijnlijk voor de vertraging zorgde.

Youtube-app krijgt update van Google

Dit nieuws werd opgepikt door MacRumors. Youtube is de eerste app die na twee maanden door Google van een update wordt voorzien. Begin januari liet het bedrijf weten bezig te zijn met het update van de apps en deze voorzien van de nieuwe privacy labels. Dat lijkt niet heel erg veel werk te zijn, waardoor het idee ontstond dat Google bewust er voor koos om de apps niet van te updaten. Andere apps van het bedrijf, zoals Google en Google Chrome, hebben nog geen update, maar de verwachting is dat deze snel komen.

Youtube Google voorwaarden
YouTube

Buiten dat de update de privacy labels brengt, is er eigenlijk niet veel spannends te ontdekken in de update. De versiegeschiedenis spreekt over het oplossen van bugs, het verbeteren van prestaties en dat men te veel koffie heeft gedronken. Leuk man, zo’n geintje als je twee maanden niks van je laat horen, maar dat terzijde.

Picture in picture in de maak

Ik had gehoopt dat de nieuwe Youtube-update ook zou gaan komen met picture in picture. Want in de laatste iOS-beta bleek die functie te werken wanneer je de website gebruikte in Safari. Het zou fijn zijn als dat gewoon met de app zou gaan werken en je dus je Youtube-video door kan laten lopen terwijl je een appje beantwoordt. Of dat ook echt gaat komen, dat is nog zeer de vraag. In de iOS 14.5 beta werkte het namelijk niet met de app.

Reageer op artikel:
Google voorziet YouTube voor het eerst in twee maanden van update
Sluiten