Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 2 februari 2021

Google Stadia sluit zijn interne studios en wisselt van strategie

Google Stadia is een streamingservice waarmee je de mogelijkheid hebt om op verschillende apparaten hoogwaardige games te spelen. Onlangs kwam Google voor de service met een oplossing om games ook op de iPhone en iPad te spelen.

Maar ondanks deze toevoeging gaat het toch niet zo heel erg goed met Google Stadia. Als gevolg daarvan is nu besloten om een grote interne studio die bezig was met exclusieve games voor het platform te sluiten en de strategie aan te passen.

Google Stadia sluit studio

Op hun eigen blog maakte Google Stadia bekend dat de studios in Montreal en Los Angeles worden gesloten. Het was nog niet bekend aan welke games de studios werkten. Met de sluiting van de studios gaan zo’n 150 banen verloren. Google kijkt nog wel of deze mensen ergens anders binnen het bedrijf kunnen worden ondergebracht.

Google Stadia
Jade Raymond vertrekt

Voor Jade Raymond is er geen plaats. Zij heeft Google Stadia verlaten. Zij was ooit de producer van de Assassin’s Creed-reeks. Na die eerste games verhuisde ze naar Electronic Arts om daar een studio op te zetten. Voordat ze daarmee een game uitbracht, ging ze naar Google. En daar heeft ze dus nu ook weer voortijdig haar spullen gepakt en is het te zien waar ze nu weer naar toe gaat.

Andere strategie

Door het sluiten van hun eigen studio is duidelijk dat Google Stadia een andere strategie gaat volgen. Het bedrijf moet het nu echt hebben van de samenwerking met andere ontwikkelaars en uitgevers. Tot nu toe zijn er heel wat games uitgekomen op de streamingservice, maar willen gamers eigenlijk nog het liefst hun games direct afspelen via een pc of spelcomputer. Ondanks dat een titel als Cyberpunk 2077 op Stadia een stuk beter speelt dan bijvoorbeeld op de PlayStation 5. Maar dat is slechts één voorbeeld. Vele andere games zijn toch net wat fijner op de spelcomputer. Stadia lijkt daarmee vooral een service te zijn voor gamers die vaak op verschillende plekken gamen. Dat je het ene moment op je televisie gamet en de keer daarop op een iPad. Maar omdat we nog altijd massaal thuis zitten, is dat eigenlijk niet iets wat een groot publiek aanspreekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Stadia sluit zijn interne studios en wisselt van strategie
Sluiten