Mark Hofman
Mark Hofman App Store 25 februari 2021

Final Cut Pro binnenkort ook als abonnementsdienst te gebruiken?

Het zou zomaar eens kunnen zijn dat we Final Cut Pro in de toekomst als abonnementsdienst kunnen gebruiken. Iets dat op dit moment bijvoorbeeld ook mogelijk is met de diensten van Adobe. Klinkt misschien een beetje vaag, maar er is reden genoeg om deze verwachting uit te spreken.

Apple heeft in Europa namelijk een wijziging doorgevoerd in zijn handelsmerk Final Cut Pro, waardoor de mogelijkheid om het programma op abonnementsbasis te gebruiken legaal toegestaan is. We leggen het je uit in dit artikel.

Apple wijzigt handelsmerk Final Cut Pro

Apple heeft dus een wijziging doorgevoerd in het handelsmerk van het programma. Final Cut Pro is in Europa nu voorzien van een Nice 42 classificatie. Dat zegt misschien heel weinig mensen iets, maar het voegt een software-as-a-service (SaaS) constructie toe aan het product. Deze classificatie wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door platformen als Microsoft Office 365 en Adobe Creative Cloud. 

De classificatie houdt, in dit specifieke geval, eigenlijk in dat het verhuren van software voor Final Cut Pro mogelijk wordt. Dat is een constructie die eerder nog niet te vinden was in het handelsmerk en dus eigenlijk laat zien dat er verandering komt. Zeker omdat dit een zeer specifieke toevoeging is.

MacBook Pro
13-inch Retina-Display

Een slimme zet?

Of de stap naar een abonnementsdienst ook daadwerkelijk wordt gemaakt moeten we natuurlijk nog zien, maar de wijziging lijkt wel aan te geven dat Apple er op z’n minst mee bezig is. Logisch, want een dergelijke constructie is voor veel consumenten interessant. Op dit moment is Final Cut Pro alleen te verkrijgen wanneer je het bedrag van €329,99 in een keer aftikt.

Adobe heeft met Creative Cloud een zelfde constructie, waardoor de programma’s van het bedrijf voor veel mensen interessanter zijn geworden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een bedrag van €60,49 per maand toegang te krijgen tot alle diensten van het bedrijf. Maar je kunt ook uit verschillende pakketten of een bepaalde applicatie kiezen. Zo is Final Cut Pro-tegenhanger Premiere Pro ook beschikbaar en kost dat je €24,19 per maand.

Wat vind jij van een dergelijke constructie voor Final Cut Pro en hoeveel geld per maand zou je er voor over hebben? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op artikel:
Final Cut Pro binnenkort ook als abonnementsdienst te gebruiken?
Sluiten