Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 4 februari 2021

‘Eerste versie van de Apple Car wordt volledig autonoom’

Het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC komt met nieuwe informatie over de Apple Car. De auto wordt volgens het medium volledig autonoom.

Gisteren konden we al melden dat Apple gaat investeren in Kia Motors om de Apple Car samen verder te ontwikkelen. Nu komt het Amerikaanse CNBC met nog meer details over de toekomstige auto van Apple.

Nieuws over Apple Car in een stroomversnelling

Het nieuws rond de Apple Car lag een tijdje stil totdat Hyundai afgelopen maand liet weten in gesprek te zijn met Apple over de productie van de auto. Niet veel later trok de Koreaanse autobouwer haar verklaring weer in, maar veel mocht dat niet baten, want de media dook er bovenop.

Gisteren bracht het Koreaanse DongA Ilbo het nieuws dat Apple 3,6 miljard dollar gaat investeren in Kia Motors, wat een onderdeel is van Hyundai. Daarmee moet de autobouwer de Apple Car produceren in een fabriek in de Amerikaanse staat Georgia. In totaal moet er in het begin 100.000 auto’s per jaar gemaakt worden.

Het Amerikaanse CNBC komt met nieuwe informatie die het nieuws van DongA Ilbo ondersteunt. Zij zegt dat de auto gemaakt zal worden in een Kia-fabriek in West Point, Georgia. Ook bevestigt het de investering van 3,6 miljard dollar.

Zelfrijdende auto’s

Daar blijft het nieuws van CNBC overigens niet bij. Volgens een bron van het medium “worden dit autonome elektrische voertuigen die zijn ontworpen om zonder chauffeur te rijden en gericht zijn op de laatste kilometer.” Als we dit moeten geloven lijkt het dat Apple zich in eerste instantie vooral gaat richten op voertuigen in de transportindustrie in steden zoals zelfrijdende taxi’s en voedselbezorging.

Toch lijkt dat dan weer niet te stroken met de Koreaanse berichtgeving. Die gaat er vanuit dat de auto in 2024 gelanceerd kan worden. Hoewel het onderzoek naar zelfrijdende steeds verder vordert, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze al in 2024 wordt toegelaten. Eerder gingen er al nieuws rond dat Apple het platform gaat gebruiken van de Hyundai E-GMP.

Reageer op artikel:
‘Eerste versie van de Apple Car wordt volledig autonoom’
Sluiten