‘Eerste versie van de Apple Car wordt volledig autonoom’

Door: Jeroen Kraak - 7 reacties
Apple Car
(Afbeelding: Apple Insider)

Het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC komt met nieuwe informatie over de Apple Car. De auto wordt volgens het medium volledig autonoom.

Gisteren konden we al melden dat Apple gaat investeren in Kia Motors om de Apple Car samen verder te ontwikkelen. Nu komt het Amerikaanse CNBC met nog meer details over de toekomstige auto van Apple.

Nieuws over Apple Car in een stroomversnelling

Het nieuws rond de Apple Car lag een tijdje stil totdat Hyundai afgelopen maand liet weten in gesprek te zijn met Apple over de productie van de auto. Niet veel later trok de Koreaanse autobouwer haar verklaring weer in, maar veel mocht dat niet baten, want de media dook er bovenop.

Gisteren bracht het Koreaanse DongA Ilbo het nieuws dat Apple 3,6 miljard dollar gaat investeren in Kia Motors, wat een onderdeel is van Hyundai. Daarmee moet de autobouwer de Apple Car produceren in een fabriek in de Amerikaanse staat Georgia. In totaal moet er in het begin 100.000 auto’s per jaar gemaakt worden.

Het Amerikaanse CNBC komt met nieuwe informatie die het nieuws van DongA Ilbo ondersteunt. Zij zegt dat de auto gemaakt zal worden in een Kia-fabriek in West Point, Georgia. Ook bevestigt het de investering van 3,6 miljard dollar.

Zelfrijdende auto’s

Daar blijft het nieuws van CNBC overigens niet bij. Volgens een bron van het medium “worden dit autonome elektrische voertuigen die zijn ontworpen om zonder chauffeur te rijden en gericht zijn op de laatste kilometer.” Als we dit moeten geloven lijkt het dat Apple zich in eerste instantie vooral gaat richten op voertuigen in de transportindustrie in steden zoals zelfrijdende taxi’s en voedselbezorging.

Toch lijkt dat dan weer niet te stroken met de Koreaanse berichtgeving. Die gaat er vanuit dat de auto in 2024 gelanceerd kan worden. Hoewel het onderzoek naar zelfrijdende steeds verder vordert, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze al in 2024 wordt toegelaten. Eerder gingen er al nieuws rond dat Apple het platform gaat gebruiken van de Hyundai E-GMP.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Als Apple over de ontwikkeling van de AirTag

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Als Apple voor de ontwikkeling van de AirTag een jaar nodig heeft, hoe snel zou die auto er dan komen?

 • Profielfoto
  Willem

  Bestanden delen in iCloud Drive is al een crime.. het werkt vrijwel nooit. Een oplaadmatje was al teveel gevraagd. Na een jaar Corona kun je nog steeds niet met een masker op FaceID gebruiken (maar: de oplossing komt écht..). En dat bedrijf stort zich in autonome voertuig-software?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Willem op 4 februari 2021 13:17
  Bestanden delen in iCloud Drive is al een crime.

  Werkt hier prima hoor.

   

 • Profielfoto

  Geen van de producten die Apple de laatste 10 jaar heeft gelanceerd hebben de wereld veranderd zoals de iPhone, de iPad, de iMac en natuurlijk de Macintosh dat hebben gedaan. Dat waren stuk voor stuk megaleaps in vooruitgang.
  Het DNA van Apple eist dat ze zich bezig houden met wereldveranderende technologie. Van computertechnologie hoeven dat niet meer te verwachten. De ontwikkelingen daar zijn enkel nog evolutionair en zeer voorspelbaar. Logisch dat Apple naar hele andere takken van sport is gaan kijken en de auto – of beter transport, is zo’n onderwerp waar nog wel wat baanbrekends te ontwikkelen is. Althans zo dacht ik er 10 jaar geleden over. Ik vraag me af of Apple nog wel in staat is met echt baanbrekende zaken te komen. Mijn gevoel zegt dat ze de (auto)boot hebben gemist. Ik vermoed dat alles wat Apple vanaf nu nog gaat presenteren niet wezenlijk revolutionair zal zijn en dat ze gewoon doorgaan met het evolutionair perfectioneren van hun huidige gamma.
  Denkend aan Tim Cook dan past dat ook helemaal bij wie hij is. Geen revolutie maar perfectioneren.

 • Profielfoto
  donut

  ahum, dacht het niet…

  Heb je wel eens van een quantum computer gehoord?

  Het DNA van Apple eist dat ze zich bezig houden met wereldveranderende technologie. Van computertechnologie hoeven dat niet meer te verwachten. De ontwikkelingen daar zijn enkel nog evolutionair en zeer voorspelbaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik pik er zomaar een alinea uit. Lees het hele artikel nog eens na?

  Toch lijkt dat dan weer niet te stroken met de Koreaanse berichtgeving. Die gaat er vanuit dat de auto in 2024 gelanceerd kan worden. Hoewel het onderzoek naar zelfrijdende steeds verder vordert, lijkt het onwaarschijnlijk dat deze al in 2024 wordt toegelaten. Eerder gingen er al nieuws rond dat Apple het platform gaat gebruiken van de Hyundai E-GMP.