Night
Night Nieuws 27 februari 2021

Een  e-Step?

Ondanks eerdere berichten dat de onderhandelingen van Apple met Kia, een dochteronderneming van Hyundai, waren beëindigd, lijken de besprekingen toch weer aan de gang te zijn. Wie dacht dat deze besprekingen over de langverwachte elektrische auto zouden gaan, komen echter bedrogen uit.

De gesprekken tussen Kia en zusterbedrijf Hyundai over de zelfrijdende elektrische auto zijn mislukt. Toch zou er nog steeds contact zijn m tussen Apple en Kia. Het gaat hierbij echter niet over elektrische auto’s. Dat suggereert nieuwssite Reuters tenminste. De bedrijven zouden in plaats daarvan werken aan zogenaamde “last mile mobility”. Vermoedelijk een voertuig dat je de laatste afstand tussen je auto en je eindbestemming kan vervoeren. De meest waarschijnlijke optie? Een elektrische step.

Dit nieuw lijkt misschien een beetje uit de lucht gegrepen, maar Hyundai – het zusterbedrijf van Kia – ontwikkelt de Ioniq, een soort elektrische step en heeft het op zijn YouTube-kanaal “last mile mobility” voor de toekomst genoemd.

In dezelfde video is te zien hoe de step uit een speciale opslag- en oplaadruimte in de auto komt en door de gebruiker naar zijn bestemming wordt gereden door middel van een kaart op zijn smartphone.

Hyundai Ioniq
De Ioniq, een “last mile mobility” oplossing van Hyundai.

Elektrische  Step?

Wat vreemd lijkt aan het gerucht, is dat de elektrische step van Hyundai helemaal niet indrukwekkend is als het gaat om de gebruikte hardware. Zonder auto lijkt de step helemaal niets bijzonders te zijn, en het ziet er niet naar uit dat de besprekingen tussen Apple en Kia of Hyundai over een auto-partnerschap zijn hervat.

Sommige analisten hebben erop gewezen dat de exacte bewoording van de aankondiging dat de onderhandelingen waren beëindigd over een “autonome voertuigen” -samenwerking. Daarmee blijft de mogelijkheid open om samen te werken aan een niet-autonome optie. Apple lijkt daarentegen nog steeds vast te houden aan een auto zonder bestuurder.

Misschien zou Apple een versie van de step kunnen integreren met zijn eigen autonome auto. We zetten echter vraagtekens bij wat  Hyundai zou winnen bij zo’n soort partnerschap, omdat de autofabrikant daarbij het unieke van zijn product zou verliezen. En nu? Voorlopig zullen we gewoon moeten wachten of er een deal wordt gesloten. Het gaat tenslotte over speculaties en geruchten. Wij vinden het voorlopig een erg vaag verhaal. En jij?

Reageer op artikel:
Een  e-Step?
Sluiten