Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 23 februari 2021

Disney+ komt vanaf vandaag met Star, dit kun je verwachten

Disney+ heeft vanaf vandaag veel meer content. Het voegt het kanaal Star toe met films en series voor volwassenen.

Disney+ is nu meer dan een jaar actief in Nederland en in grote delen van de rest van de wereld. Tot afgelopen week was de content nog vrij beperkt. Je kon alleen maar Disney, Star Wars, Marvel en een deel van National Geographic bekijken. Met Star komt er in een keer een enorme stapel content bij en gaat de streamingdienst definitief de concurrentie aan met Netflix.

Star is nu onderdeel van Disney+

Star is een nieuw kanaal op Disney+, speciaal bedoelt voor volwassenen. Om daar toegang tot te krijgen hoef je niets te doen. Alleen als je voor de eerste keer op Disney+ komt na de toevoeging, wordt gevraagd of je toegang wil tot content voor volwassenen. Als je daarmee instemt wordt de leeftijdsclassificatie aangepast van 14 naar 18 jaar. Dat betekent dat je tot alles toegang hebt.

Met de komst van Star krijg je toegang tot flink meer series en films. In totaal zijn er nu 50 nieuwe series en meer dan 250 films toegevoegd aan het kanaal. Daarbij zitten veel vertrouwde namen als 24, Lost, The X-Files en Prison Break. Qua films moet je denken aan Die Hard, Pretty Woman en Planet of the Apes.

Speciale originals voor Star

Daar blijft het niet bij, want Disney wil de komende jaren voor het kanaal veel originals maken, naast de plannen voor de gewone Disney+-kanalen als Marvel en Star Wars. Zo zijn vanaf de start al Solar Opposites, Big Sky en Helstrom beschikbaar die eerder al op Hulu verschenen.

Disney+ komt speciaal voor Star ook met een aantal Europese Originals uit verschillende landen als Duitsland en Frankrijk. Nederland krijgt een eigen docuserie over Feyenoord.

Prijs gaat omhoog

Toch heeft de toevoeging van Star toch een nadeel. De prijs van Disney+ gaat nu omhoog. Ben je al lid, dan blijf je de komende zes maanden gewoon 6,99 euro per jaar betalen. Ook als je jaarabonnement in de aankomende zes maanden afloopt betaal je voor een nieuw jaar gewoon 69,99 per jaar. Na dat half jaar gaat een abonnement 8,99 of 89,99 per jaar kosten. Mensen die nog geen abonnee zijn moeten meteen het nieuwe tarief gaan betalen.

In totaal kun je nu zeven verschillende profielen maken op een account. Het ouderlijk toezicht is verbeterd, waardoor je per persoon een leeftijdsclassificatie kunt kiezen. Bovendien kun je jouw eigen account met een pincode beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney+ komt vanaf vandaag met Star, dit kun je verwachten
Sluiten