Jelle van Es
Jelle van Es App Store 11 februari 2021

De Gmail-app geeft nu zelf aan dat hij verouderd is

Apple heeft sinds 8 december van 2020 de zogenaamde privacy labels uitgerold. Maar Google weigert die door te voeren en voorziet hun apps sinds die niet van een update. En daardoor is er nu iets aan de hand met de Gmail-app.

Over die privacy labels schreven we hier al over. En Google lijkt daar dus maling aan te hebben. Daardoor krijg je nu als gebruiker van de Gmail-app een waarschuwing. Je gebruikt de app dus op eigen risico.

Gmail-app geeft waarschuwing

Als je nu de Gmail app op zou starten, dan krijg je dus de waarschuwing dat hij verouderd is. Normaal gesproken krijg je dan de optie om een update binnen te halen en op die manier weer veilig aan het werk gaan. Maar die update is er dus niet doordat het bedrijf niet echt haast heeft met het invoeren van privacy labels. En zodoende val je dus als consument tussen het wal en het schip. Je kunt de app nog wel gebruiken, maar dan moet je de waarschuwing wegklikken en ga je akkoord met de gevaren die er aan kleven. Of er ook echt gevaren zijn op dit moment, dat is niet helemaal duidelijk.

De laatste keer dat de Gmail app van een update werd voorzien was op 1 december. En alle andere Google-apps rond 7 december. Dat is dus een dag voordat de nieuwe regels wat betreft de privacy live gingen. En daarna claimt het bedrijf er mee bezig te zijn, maar is het druk. Dat lijkt ons een beetje onzin. In januari liet het bedrijf nog weten binnen een week de updates door te voeren, maar dat is wel een maand geleden. En daardoor zit je dus nu met deze rare situatie.

Verhaal met een staartje

De kans is groot dat dit verhaal nog een staartje gaat krijgen, want uiteindelijk zou er wel een update moeten gaan komen. En wellicht dat je dan ziet hoeveel Google allemaal van je wilt weten wanneer je de app gebruikt.

Reageer op artikel:
De Gmail-app geeft nu zelf aan dat hij verouderd is
Sluiten