Night
Night iDevices en iOS 25 februari 2021

CoronaMelder app nu ook op iPhone 5s en 6 (Plus)

De CoronaMelder app van het ministerie van Volksgezondheid is door een update ook te gebruiken op oudere iPhones. De update van die afgelopen woensdag werd doorgevoerd, maakt de app geschikt voor de iPhone 5s en iPhone 6 en 6 Plus.

Toen de CoronaMelder afgelopen oktober werd geïntroduceerd, bleek één van de beperkingen dat deze niet op oudere iPhones werkte. De app leunt namelijk op twee frameworks, één van Google en één van Apple. Die laatste was in eerste instantie alleen beschikbaar voor iPhones met iOS 13.5.

De iPhone 5s, de iPhone 6 en de 6 plus ondersteunen iOS 13 niet, waardoor het framework, dat benodigd is voor de CoronaMelder app, op deze telefoons niet beschikbaar was. Apple bracht in december daarom de iOS 12.5 update uit. Daarmee kregen deze oudere, maar nog veelgebruikte smartphones alsnog ondersteuning voor het framework. Ontwikkelaars van corona-apps moesten echter nog wel wat aanpassingen doen.

Met versie 1.3 kunnen meer mensen de CoronaMelder-app gaan gebruiken. Het aandeel van smartphones in Nederland dat de app nu kan gebruiken, stijgt hiermee van 96,2 procent naar 97,7 procent. Ongeveer 99,5 procent van de iPhones, die in Nederland in gebruik zijn, zijn nu geschikt voor gebruik van de app. De app staat inmiddels op ruim een derde van alle in Nederland gebruikte smartphones.

➔ Ook de CoronaMelder app downloaden? Klik dan op deze link.

Reageer op artikel:
CoronaMelder app nu ook op iPhone 5s en 6 (Plus)
Sluiten