Jelle van Es
Jelle van Es App Store 8 februari 2021

Bezoek meer virtuele steden met Apple Maps Look Around-functie

Een paar jaar geleden was Apple Maps een lachtertje vergeleken met Google Maps. Maar de afgelopen jaren is de navigatie-app van Apple steeds beter geworden en komen er meer features bij. Een jaar geleden introduceerde het bedrijf zijn Look Around-functie.

Daarmee is het mogelijk om virtueel rond te kijken op bepaalde plaatsen. Iets dat Google Maps met zijn Street View al een tijd heeft. Maar goed, als je puur Apple Maps wilt gebruiken, dan is het goed om te weten dat je nu een paar Amerikaanse steden virtueel kan bezoeken.

Virtueel op stap met Apple Maps

Om dit voor elkaar te krijgen, open je Apple Maps en ga je naar een specifieke Amerikaanse stad. Vervolgens plaats je daar een pin en zie je dan onderaan de optie ‘Kijk Rond’. En daarna kun je dus virtueel gaan rondlopen. Door je vingers te verplaatsen scroll je met 360 graden door de omgeving en door dubbel te tappen ga je verder. Als je het scherm kleiner maakt, dan zie je onderin een map waarbij je ziet waar je staat en welke kant je op kijkt. Op die manier kun je dus alvast een Amerikaanse stad leren kennen voor het moment dat je daadwerkelijk weer die kant op kan reizen.

Apple Maps
Miami op Apple Maps

De nieuwe steden die op deze manier zijn te verkennen met Apple Maps zijn Portland, Oregon, San Diego, Fort Lauderdale, Miami, Detroit, Denver en Phoenix. Uiteraard kon je eerder al los in ietwat bekendere steden als New York, Chicago en Las Vegas. Blijf je liever dichter bij huis? Dan kun je eens kijken hoe het virtueel is in steden als Utrecht en Rotterdam. Liever naar Japan toe? Dan heb je ook opties. Zowel Tokio als Osaka zijn op deze manier te verkennen. Dat geldt ook voor Saporro, waar het op dit moment waarschijnlijk nog wat kouder is dan in ons eigen kikkerlandje.

Diverse voordelen

Hoewel Apple Maps op dit gebied dus eigenlijk een beetje Google Maps volgt, heeft de functie bij Apple een paar voordelen. Zo wordt er gebruik gemaakt van beter bronmateriaal, waardoor omgevingen er mooier uit zien en gaat het verplaatsen een stuk soepeler.

Reageer op artikel:
Bezoek meer virtuele steden met Apple Maps Look Around-functie
Sluiten