Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 18 februari 2021

Apple werkt nu al aan de ontwikkeling van 6G

Hoewel we nog maar net 5G kunnen gebruiken en nog lang niet het maximum er uithalen, werkt Apple nu al aan 6G.

De iPhone 12 is de eerste telefoon van Apple die gebruik maakt van 5G. Daar haalt het nog niet alles uit, want er is nog veel meer mogelijk met de nieuwe mobiele internetstandaard. Dat is echter allemaal nog toekomstmuziek. Wat nog verder op de lange baan staat is 6G. Toch wordt er nu al aan gewerkt.

Apple zoekt mensen om te werken aan 6G

Apple heeft verschillende vacatures uitstaan voor research engineers die moeten werken aan 6G, meldt Bloomberg. “Mensen die woorden aangenomen voor de posities zullen onderzoek en design doen naar de volgende generatie draadloze communicatiesystemen doen en meewerken aan industriële en academische forums over 6G technologie.”

Toch lijkt 6G nog wel even te gaan duren. Volgens experts in de industrie gaat het tenminste tot 2030 duren voordat de technologie wordt uitgerold. Met de vacatures lijkt Apple dus al in de eerste fases betrokken te willen zijn.

Nog een concept

6G is op dit moment dan ook meer een concept dan echt realiteit. Er zijn wel een aantal projecten aan de gang al zijn deze meer voor de PR dan dat er echt al 6G wordt mogelijk gemaakt. Apple weet ook nog dat deze standaard vrij ver weg is en heeft dus ook in de tekst over volgend decennium.

Het is interessant dat Apple er al zo snel bij wil zijn bij 6G. Bij 5G was het een van de laatste fabrikanten die de technologie toepaste in haar telefoons. Ook was het later met 3G en 4G dan diens concurrenten. Al ligt het er natuurlijk wel aan hoe je als fabrikant dit toepast. Zo kwam Apple in samenwerking met Verizon 5G Ultra Wideband dat voor hogere snelheden moet zorgen. Het heeft natuurlijk weinig nut om 5G in je telefoons toe te passen als het nog nauwelijks toepasbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple werkt nu al aan de ontwikkeling van 6G
Sluiten