Apple Watch Series 5 of SE met batterijproblemen? Apple fixt het gratis

Door: Wesley Akkerman - 2 reacties
Apple Watch SE
(Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Heeft je Apple Watch Series 5 of SE last van batterijproblemen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Apple. Het bedrijf uit Cupertino heeft namelijk een nieuw ondersteuningsdocument online gepubliceerd, waaruit blijkt dat deze problemen gratis verholpen kunnen worden.

De Apple Watch Series 5 en Series SE krijgen speciale aandacht van Apple. Deze week lanceerde het bedrijf een verse update voor beide smartwatches, die een kritiek probleem oplossen aangaande het opladen van de apparaten. Heb je watchOS 7.3.1 nog niet gedownload? Doe dat dan zo snel mogelijk.

Apple Watch heeft last van oplaadproblemen

Wat blijkt namelijk? Apple heeft ontdekt dat een klein aantal eigenaren van de twee genoemde Apple Watch-modellen, met watchOS 7.2 of 7.3 aan boord, problemen heeft met opladen op het moment dat de spaarstand ingeschakeld staat. Opladen gaat in sommige gevallen zelfs helemaal niet meer.

Apple Watch Series 6 Review
Naast de Series 5 en SE. (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Daarom is het zo belangrijk dat je watchOS 7.3.1 downloadt. Deze software-update kan namelijk de problemen verhelpen. Na het updaten leg je de Apple Watch weer aan de oplader en wacht je minimaal dertig minuten voordat je een conclusie trekt of het opladen wel of niet werkt.

Grotere problemen

Blijkt dat het apparaat dan nog steeds niet wordt opgeladen – en die kans is dus aanwezig – dan doe je er goed aan snel contact op te nemen met de klantenservice van Apple. Er is namelijk een goede kans dat je in aanmerking komt voor een gratis reparatie.

Weet je zeker dat je de juiste Apple Watch hebt en merk je dat er problemen zijn met opladen, ook na het updaten? Dan kun je via deze pagina contact opnemen met de iPhonemaker. Op deze hulppagina kun je achterhalen welke versie van de Watch je om je pols hebt, mocht je daarover twijfelen. Om te zien welke watchOS-versie je hebt, open je de Watch-app op je iPhone of de Instellingen-app op je Apple Watch. Tik op Algemeen > Info en zoek naar het versienummer.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    MacAanZee

    Ik heb een iPhone 6, maar toen ik checkte welk WatchOS ik heb, stond er 7.3, na zoeken naar eventuele nieuwe update, staat er ‘software up-to-date’. Hoe kan dat?

  • Profielfoto
    MacAanZee

    Apple Watch 6 bedoel ik. 🤪 iPhone is 12 Pro Max