Afstandsbediening Apple TV krijgt veel kritiek: is deze Game Boy de oplossing?

Door: Mark Hofman - 6 reacties
Game Boy Apple TV
(Afbeelding: Otto Climan)

Eerder vandaag schreven we al even over het feit dat de meest recente versie van de Apple TV al bijna vier jaar oud is. Dat geldt dus ook voor de afstandsbediening die zeker niet bij iedereen in de smaak valt.

Er zijn sinds 2017 dan ook een hoop gebruikers die op zoek zijn naar een goed alternatief voor de afstandsbediening. Of het werk van YouTuber Otto Climan als zo’n alternatief beschouwd kan worden weten we nog niet, maar origineel is het wel.

Game Boy als afstandsbediening voor de Apple TV

De Italiaanse Otto Climan behoort tot één van de Apple TV-gebruikers die het helemaal gehad heeft met de standaard afstandsbediening van het apparaat. Waar de meeste mensen vervolgens op het internet zoeken naar een alternatief besluit deze man het gewoon zelf op te lossen. Hij bouwt een Game Boy Color om tot volwaardige afstandsbediening.

Het mag duidelijk zijn dat Climan wel een hoop moest doen om ervoor te zorgen dat de Game Boy Color ook echt te gebruiken was op de Apple TV. Zo heeft hij zelf een cartridge gebouwd die de juiste software kan draaien om ervoor te zorgen dat het apparaat verbinding maakt met de Apple TV. Die software is uiteraard nergens te koop in deze vorm, dus moest hij een eigen ROM bouwen.

De video is in het Italiaans en duurt ruim dertien minuten. Wie simpelweg alleen het eindresultaat wil bekijken kan dat via onderstaande video doen. De beelden zijn vanaf 12:09 te zien.

Alternatieven

Sinds de lancering van de Apple TV 4K in 2017 zijn er veel klachten te horen over de afstandsbediening. Deze zou niet prettig zijn in het gebruik en daarom gaan gebruikers op zoek naar een alternatief. Je kunt natuurlijk altijd creatief aan de slag gaan zoals Otto Climan hierboven, maar je kunt ook gewoon een ander model aanschaffen. Zo kwam Universal Electronics onlangs met een gloednieuwe afstandsbediening.

Hou je het liever bij Apple, dan is het slim om misschien het volgende model af te wachten. Het bedrijf werkt volgens bronnen aan een nieuwe generatie die niet alleen voorzien is van een betere processor, maar ook van een nieuwe afstandsbediening.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  boo-lee

  Ik weet niet wat het probleem is met de Apple TV remote. Is met voorsprong de handigste afstandsbediening van al mijn AV apparaten. En mijn dochter van acht kan er ook prima mee overweg.

 • Profielfoto
  RW076

  Ik heb helemaal geen problemen met de afstandbediening van mijn Apple TV.

 • Profielfoto
  Tuvix

  Door het kleine smalle formaat verdwijnt hij steeds tussen de kussens van de zetel. Van mij mag de volgende versie wat groter zijn.

 • Profielfoto
  Night

  Of een andere zetel kopen :-p

 • Profielfoto
  marchi

  boo-lee op 4 februari 2021 21:37
  Ik weet niet wat het probleem is met de Apple TV remote. Is met voorsprong de handigste afstandsbediening van al mijn AV apparaten. En mijn dochter van acht kan er ook prima mee overweg.

  Flut ding om mee te gamen

 • Profielfoto
  bartb112

  Gewoon ff bij ome Alie, een fel gekleurde cover bestellen. dan valt die gelijk op. En je hebt er meer houvast aan.