Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 11 februari 2021

Apple TV+ haalt na felle strijd sci-fi-film Dolly binnen

Apple TV+ heeft een grote vis binnengehaald. De iPhone-maker heeft de rechten verworven van de film Dolly waarbij het de concurrentie te slim af was.

Er was een grote strijd gaande om de rechten van de film Dolly in handen te krijgen. In totaal deden er vier partijen mee aan een bidding war die uiteindelijk door Apple TV+ werd gewonnen. Naast Apple deden er verschillende filmmaatschappijen mee en ook nog een andere streamingdienst, meldt Deadline.

Apple TV+ komt met Dolly

Dolly bevindt zich nog in een vrij vroege fase. Het script van de film is nog niet af en er moet gezocht worden naar een regisseur. Desondanks zijn er al wel belangrijke details bekend. Zo speelt in de film onder andere Oscar-genomineerde Florence Pugh. Het nog te maken script is in handen van Drew Pearce die eerder verantwoordelijk was voor Hobbs & Shaw, Iron Man Three en Hotel Artemis. Dat doet hij samen met Vanessa Taylor die co-executive producer was van Game of Thrones en medeschrijver aan Oscar-winnaar The Shape of Water.

Dolly is een sci-fi drama dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Elizabeth Bear. Het gaat over een robotpop die zijn eigenaar vermoordt. Als ze tijdens een rechtszaak om een advocaat vraagt, schokt dat de hele wereld. De film is een mix van rechtbankdrama en sci-fi.

Eerst nog andere films

Op Dolly moeten we dus nog een tijdje wachten. Toch komen er binnenkort meer grote films naar Apple TV+. Recent is Palmer in première gegaan op Apple TV. In de nabije toekomst komen. Binnenkort komen ook Cherry en CODA naar de streamingdienst toe.

Ook heeft het bedrijf eerder al een flink aantal grote titels binnengehaald waarvan het nog onbekend is wanneer deze naar het platform komen. Misschien wel de grootste is The Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese. In de film zullen Robert De Niro en Leonardo DiCaprio schitteren.

Reageer op artikel:
Apple TV+ haalt na felle strijd sci-fi-film Dolly binnen
Sluiten