Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 19 februari 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple TV-app is eindelijk beschikbaar voor gloednieuwe Chromecast

Google maakt bekend dat de Apple TV-applicatie nu eindelijk wereldwijd beschikbaar is voor de nieuwe Chromecast met Google TV. Met de app krijg je toegang tot het aanbod van Apple TV+. De Chromecast met Google TV is officieel nog niet uitgebracht in Nederland, maar hij is hier al wel te koop.

Dit nieuws maakt Google bekend op zijn eigen website. Naast het aanbod van de videostreamingdienst van het bedrijf uit Cupertino, vind je er ook de content die je kunt aanschaffen via iTunes. Met de Apple TV-app krijg je dus toegang tot een uitgebreide bibliotheek aan films, series en documentaires.

Apple TV op Google TV

De losse app biedt de content in handige overzichten aan. Zo is er een sectie genaamd Watch Now, maar zijn er ook secties voor de originele content, films, televisieseries, content voor kinderen en de bibliotheek. Uiteraard is er ook een zoekfunctie en kun je rommelen in de instellingen van de app.

Apple TV op Google TV
Apple TV op Google TV

Het grote voordeel van Google TV is dat gebruikers alle beschikbare content – ongeacht de videostreamingdienst – op één scherm te zien kunnen krijgen. Heb je dus nog meer diensten geïnstalleerd (zoals Netflix of Amazon Prime Video), dan staat de content door elkaar wanneer je ergens naar op zoek bent.

Zo hoef je dus niet elke app handmatig af te gaan wanneer je je afvraagt waar je die ene film of serie nu kunt bekijken. Je zoekt dan via de interface van Google TV, die vervolgens alle opties presenteert en je naar de juiste applicatie stuurt wanneer je gevonden hebt wat je zocht. Je kunt content ook toevoegen aan de Watch Later-lijst.

Google TV

Google TV is een aangepaste versie van Android TV. De interface is vooralsnog alleen beschikbaar voor de nieuwe Chromecast. Donderdagavond heeft Google echter een eerste preview van Android 12 voor televisies en mediaspelers vrijgegeven. Daaruit blijkt dat Google TV als interface meegeleverd wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV-app is eindelijk beschikbaar voor gloednieuwe Chromecast
Sluiten